Deze 7 elektrische wagens staan op autosalon van Brussel

Elektrische EQC autosalon

We geven een overzicht van alle nieuwe elektrische auto’s die je momenteel kan bewonderen op het autosalon van Brussel.

 

Op 19 januari 2019 ging het autosalon van Brussel opnieuw van start. Het is geen autoshow met grote premières, maar het is wel een belangrijk event voor de autoverkoop in ons land. Die verkoop zal vooral bestaan uit wagens met verbrandingsmotoren, al brengen heel wat merken ook hun elektrisch aanbod mee. Hier vind je een overzicht van nieuwe elektrische wagens die je voor het eerst kan gaan bekijken op het Brusselse salon.

1. Mercedes EQC

Hoewel de eerste leveringen pas voorzien zijn in september 2019, brengt Mercedes z’n nieuwe elektrische wagen nu al mee naar Brussel. De EQC is een uit de kluiten gewassen SUV met 300 kilometer praktisch rijbereik. Aan de snellader krijg je de accu tot 80% geladen in 40 minuten. Verwacht je aan een aanschafprijs van minstens 80.000€.

2. Tesla Model 3

Model 3 glazen dak

Tesla start in 2019 eindelijk met de Europese leveringen van de Model 3. Een ideaal moment dus om de auto voor het eerst in Brussel tentoon te stellen. De Model 3 is een elektrische sedan, met het formaat van een BMW 3-reeks, die dik 400 kilometer rijdt op een volle batterij. Het prijskaartje van 58.800€ is stevig, maar gelukkig volgen er in 2020 goedkopere versies.

3. Hyundai Kona Electric

 

Ook Hyundai is van de partij met de elektrische versie van de Kona. Het is een compacte SUV met een praktische range van 350 km. Hij is nu al leverbaar, al laten heel wat lezers ons weten dat de leveringstermijn behoorlijk kan oplopen.

LEES OOK: Nieuwe auto kopen? Dit is waarom je beter wacht tot 2021

Er is veel vraag naar de Kona EV, aangezien het met een prijs van 45.000€ (64 kWh) één van de goedkoopste long-range elektrische wagens is. Op de Hyundai stand zal je trouwens ook de Nexo vinden, een nieuwe waterstofauto.

4. Kia e-Niro

elektrische Kia Niro 2019

Ook het tweelingbroertje van de Kona EV, de Kia e-Niro, mag er voor het eerst bij zijn op het autosalon Brussel. Net als de Kona is de e-Niro een compacte SUV. Hoewel hij een ander design heeft, zijn de specificaties quasi identiek. Hij zal ongeveer 40.000€ kosten, en de eerste leveringen volgen midden 2019.

5. Mercedes e-Vito

Naast de EQC, presenteert Mercedes in Brussel ook een elektrische versie van de Vito bestelwagen. Prijzen en specificaties zijn nog niet bekend, maar we mogen wel al weten dat de verkoop start op 1 maart 2019.

6. Audi e-tron

Audi e-tron

Ook Audi mag uiteraard niet ontbreken met de e-tron, hun eerste elektrische auto in het gamma. Met een prijs van 82.400€ niet goedkoop, maar aangezien hij in België (Vorst) geproduceerd wordt, kunnen we daar als land nog een mooi graantje van meepikken.

7. DS3 E-Tense

elektrische DS3 laden

Citroën’s luxemerk, DS, brengt z’n eerste elektrische auto mee naar Brussel. De DS3 E-Tense beschikt over een 50 kWh batterij die je in de praktijk 250 km ver brengt. De marktlancering is gepland voor het eind 2019.