Renault Clio hybride krijgt facelift (2023)

Renault Clio 2023 blauw

Renault voorziet de Clio, die ook leverbaar is als hybride, van een doorgedreven facelift (2023).

Elektrische auto’s zijn nog altijd relatief duur, waardoor ze nog altijd hoofdzakelijk worden gekocht door bedrijven en zelfstandigen. En hoewel Renault ook heel wat 100% elektrische auto’s in het gamma heeft, blijven ze toch aan de budgetbewuste particulier denken die toch zijn steentje wil bijdragen aan het milieu door hybride te rijden.

Nu wordt de goedkoopste hybride in het Renault gamma, de Clio E-Tech, weer wat aantrekkelijker gemaakt door de introductie van een facelift.

Renault Clio 2023 achterkantDe esthetische wijzigingen zijn ingrijpend, en geven de Clio een extra sportief, volwassener en hedendaagser uiterlijk.

Ook het interieur werd onder handen genomen, met o.a. nieuwe stoffen en dashboardelementen, en een nieuw randloos infotainment scherm dat naargelang de uitvoering 7 of 10 inch meet. De bestuurdersdisplay is vernieuwd met meer aandacht voor de ingebouwde rijhulpsystemen.

Renault Clio 2023 interieur

De vernieuwde Clio wordt leverbaar met gewone benzinemotoren, en met de E-Tech 145 hybride aandrijflijn. Die laatste combineert een 1.6-liter benzinemotor met een 1,2 kWh batterij die stroom levert aan een elektromotor. Het geheel stuurt 145 pk naar de voorwielen en zorgt voor een WLTP-verbruik van slechts 4,1 liter per 100 km.

Prijzen worden in mei 2023 aangekondigd. Voor de hybride doen we een gokje op 25.000€.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.