Elektrische Vespa komt in november 2018 en zal ongeveer 5.000€ kosten

elektrische-vespa-2018

Bekijk hier een video van de Vespa Elettrica.

Vespa komt dit jaar op de markt met een volledig elektrische scooter. De eerste leveringen in België mogen we tegen eind november verwachten.

Vespa, de legendarische Italiaanse scooterfabrikant, gaat eindelijk elektrificatie introduceren in z’n gamma. Het is ondertussen alweer geleden van 2016 dat Vespa de conceptversie van z’n eerste elektrische scooter voorstelde, maar nu wordt het project eindelijk concreet. Hij gaat volgende maand namelijk in productie.

Vanaf oktober kunnen Europese klanten de “Vespa Elettrica” bestellen, en de eerste leveringen zijn voorzien voor eind november. Specificaties zijn nog schaars, maar de scooter zou ongeveer 100 km ver geraken op een volle accu.

Overheidspremie

Ook de prijs is nog niet officieel, maar een medewerker van Piaggio (Vespa’s moederbedrijf) vertrouwde ons toe dat die in lijn ligt met de prijzen van de “GTS” scooters. Reken dus op 5.000€ à 6.000€.

Vespa is eigenlijk redelijk laat met het uitbrengen een elektroscooter. De concurrentie is immers groot. Hier kan je een overzicht zien van elektrische bromfietsmerken, en hier een overzicht van elektrische motorfietsmerken. De Italianen zijn wel nog op tijd om subsidies mee te pikken. In Vlaanderen krijg je immers tot 1.500€ overheidspremie voor een elektrische motorfiets, en tot 750€ voor een elektrische bromfiets.