Ook Vlaamse premie voor elektrische bromfietsen en moto’s wordt afgeschaft

meisje op elektrische scooter

Net zoals voor elektrische en waterstofauto’s, verdwijnt vanaf 1 januari 2020 ook de premie voor elektrische motor- en bromfietsen.

De afgelopen dagen was er veel te doen rond de afschaffing van de Vlaamse premie voor auto’s op waterstof en elektriciteit. Het gaat hier om een subsidie die oploopt tot 4.000€ en zou aflopen in januari 2021. De Vlaamse regering besliste vorige week om deze subsidie vervroegd af te voeren, in januari 2020.Wat een beetje onderbelicht bleef is dat met de afschaffing van deze “Zero Emissie Premie” ook ineens de subsidie voor elektrische motor- en bromfietsen klasse B op de schop gaat. Deze bedraagt respectievelijk maximaal 1.500€ en 750€ en loopt nu dus ook af in januari 2020.

Zeker de premie voor elektrische bromfietsen is zeer succesvol. In 2019 werden tot hiertoe 811 bromfiets-premies aangevraagd door particulieren, en 607 door deelbedrijven. De elektrische motorfiets-premie werd in 2019 tot hiertoe 167 keer uitgekeerd. De kans is groot dat er de komende weken nog een stormloop zal plaatsvinden op deze subsidies.

Lees hier meer over andere fiscale- en andere voordelen voor elektrische motorfietsen en brommers.