Audi e-tron facelift is in aantocht (2023)

Audi e-tron

De huidige Audi e-tron.

Audi werkt naarstig aan een facelift (2023) van de e-tron en de e-tron Sportback. Deze elektro-SUV draait ondertussen weeral mee sinds 2019. 

De afgelopen maanden werden al verschillende gecamoufleerde versies gespot van de e-tron, een signaal dat Audi stevig aan het testen is met een geüpdate versie.

Afgaande op die gecamoufleerde spots lijkt er uiterlijk weinig te veranderen, maar onderhuids wordt er naar verwachting veel verbeterd. We rekenen op een grotere batterij, meer rijbereik en een efficiëntere aandrijflijn. Ook het infotainment-systeem krijgt vermoedelijk een opfrisbeurt. En zoals dat gewoonlijk gaat bij een facelift, verwachten we ook een aantal nieuwe exterieurkleuren en gewijzigde interieuropties.

Ook de naam gaat naar verwachting op de schop. Sinds Audi meer elektrische auto’s dan de e-tron in het gamma heeft (er is nu ook de Q4 e-tron en de e-tron GT), werd de e-tron naam enigszins verwarrend. Volgens de laatste geruchten zou de naam veranderen naar Q8 e-tron.

De Sportback koetswerkvariant blijft naar alle waarschijnlijkheid in het gamma. Wat de aandrijflijnen betreft, wordt er gefluisterd dat er mogelijks een RS-variant komt, zoals het geval is bij de e-tron GT.

De eerste leveringen verwachten we niet vóór 2023, maar de onthulling gebeurt allicht nog dit jaar.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.