Ook Brusselse ring kan kilometerheffing krijgen

stadstol in Brussel

Vorige maand kondigde Brussel aan dat het vanaf 2022 een stadstol gaat heffen. Vandaag blijkt dat ook een kilometerheffing op de Brusselse ring tot de mogelijkheden behoort.

Al jaren ligt de mogelijke uitbreiding van de ring rond Brussel op tafel, om zo het hoofd te proberen bieden aan de fileproblemen. Gisteren werd dit dossier opnieuw besproken in de commissie Mobiliteit van het Brussels parlement. Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) antwoordde daar op vragen van Christophe De Beukelaer (CDH). Daaruit blijkt dat de Brusselse regering tegen een uitbreiding is, maar een herinrichting wél ziet zitten.

Volgens Van den Brandt moeten o.a. de knooppunten veiliger en efficiënter gemaakt worden. Verder moet er bij een herontwikkeling ook aan gedacht worden dat voetgangers en fietsers gemakkelijk de ring over kunnen steken.

LEES OOK: Vergeet biodiesel, blauwe diesel is het nieuwe wonderkind

Tenslotte overweegt Van den Brandt ook de uitbreiding van de stadstol naar de Brusselse ring. In realiteit zal dat natuurlijk een lastige opdracht worden, aangezien slechts een klein deel van de ring op Brussels grondgebied ligt. Van den Brandt hoopt dan ook op constructief overleg met Vlaanderen en Wallonië om tot een totaaloplossing te komen.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.