Elektrische steps (2023)

Xiaomi elektrische step

Overzicht van de belangrijkste elektrische steps die momenteel (2023) te koop en leverbaar zijn in België.

 

FotoStepPrijs[km]
Mercedes eScooter🇨🇳1.100€25
Seat eXS🇨🇳600€25
Segway Ninebot
ES1
🇨🇳400€25
Segway Ninebot
ES2
🇨🇳500€25
Segway Ninebot
Max
🇨🇳750€65
Xiaomi M365🇨🇳500€25
Xiaomi M365 Pro🇨🇳600€45
✪ Vlagje: land van productie.
✪ Prijs: Belgische prijs, afgerond naar het dichtste 100-tal, inclusief BTW.
✪ [KM]: het rijbereik, zoals opgegeven door de fabrikant.

Voordelen van elektrische steps

Elektrische steps zijn ideaal voor korte tot middellange verplaatsingen in de stad. Het rijbereik bedraagt gemakkelijk 25 kilometer of meer.

Het grootste voordeel van een elektrische step, ten opzichte van een fiets bijvoorbeeld, is dat hij gemakkelijk op te vouwen is en relatief weinig plaats inneemt. Zo kan hij gemakkelijk mee naar kantoor, op de trein of zonder problemen in de koffer van quasi elke auto.

Elektrische step kopen in plaats van huren?

Deelsteps die je per minuut kan huren (ont)sieren steeds meer het straatbeeld in onze grote steden. Ze zijn super handig voor korte verplaatsingen en je hoeft je geen zorgen te maken over het parkeren.

Wanneer je een veelgebruiker bent kunnen de huurkosten echter aardig oplopen. Dit kan een reden zijn om een koopstep te overwegen.

Verder worden deelsteps vaak misbruikt en slecht onderhouden, waardoor ze vaak niet comfortabel meer zijn om te rijden. Een eigen goed onderhouden step kan dan een oplossing bieden.

Één reactie

  1. Bianca Beckers / 14-1-2021 / ·

    Kan u ons een idee geven van de verplichtingen qua voordeel alle aard voor een elektrische step ? Er is hier onvoldoende over gekend bij de grote sociale secretariaten en we krijgen hier zeer tegenstrijdige communicatie over.

    Aangezien men voor een elektrische fiets geen VAA dient te betalen mits hij voor woon-werkverkeer wordt gebruikt, lijkt het ons idem voor de elektrische step.

    We kunnen hier echter nergens wettelijke duidelijkheid over vinden.

Laat een reactie achter