Dit waren de 5 best verkochte elektrische auto’s in 2021

Nu 2022 z’n intrede heeft gemaakt, wordt het tijd om de balans op te maken van het afgelopen jaar. In 2021 werden in totaal 22.669 (een nieuw record) volledig elektrische auto’s ingeschreven in België, en dit waren de 5 best verkochte:

5. Porsche Taycan

Porsche Taycan Sport Turismo 3

Luxeproducten blijven het goed doen tijdens crisistijden, en dat voelen ze ook Porsche. Hun elektrische auto, de Taycan, verkoopt als zoete broodjes. In 2021 werden er volgens de cijfers van Febiac 1.099 nieuwe exemplaren van ingeschreven.

LEES OOK: Dit waren de 5 best verkochte plug-in hybrides in 2021

4. Volkswagen ID.3

Elektrische Volkswagen ID.3 met 58 kWh batterij

Op de vierde plaats komt de ID.3 binnen, de elektrische evenknie van de VW Golf. Importeur d’Ieteren wist er 1.361 nieuwe exemplaren van in te schrijven in 2021.

3. BMW iX3

BMW iX3 facelift elektrische SUV

De elektrische versie van de X3, de iX3, heeft het tot de derde plaats geschopt. BMW wist er 1.413 stuks van in te schrijven.

OOK INTERESSANT: 2021 was rampjaar voor autosector

2. Audi e-tron

twee audi e tron naast elkaar

Op de tweede plaats, met 1.887 nieuwe inschrijvingen, hebben we de e-tron. Audi is er met deze elektrische SUV in geslaagd om luxe-EV’s als de Tesla Model S en X naar huis te spelen. De e-tron is dan wel minder efficiënt en het infotainment systeem is “klassieker” dan bij Tesla, hij rijdt wel zeer comfortabel en is goed afgewerkt, en dat lijken Belgische klanten te appreciëren.

1. Tesla Model 3

Tesla Model 3 SR in Belgie

Op nummer 1 in de verkoopcijfers, met 2.466 ingeschreven exemplaren, staat nog altijd de Tesla Model 3. Ik had onlangs de kans om er nog eens mee te rijden, en ik kon vaststellen dat dit nog steeds de leider is in z’n klasse. Hij heeft zeker z’n mindere kantjes, met als belangrijkste verbeterpunt het rijcomfort (ophanging), maar dat lijken heel wat Belgische EV-rijders hem te vergeven.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.