Zoveel kost de nieuwe Hyundai Ioniq 6 (2023)

Hyundai Ioniq 6 prijs

In de aanloop naar het autosalon heeft Hyundai de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe Ioniq 6, een volledig elektrische sedan.

De aandrijflijnen die Hyundai aanbiedt op de Ioniq 6 zijn grotendeels gelijklopend met die van de Ioniq 5, de elektrische hatchback die in 2021 gelanceerd werd.

Hyundai België noemt ze zelf niet zo, maar naar analogie met het Tesla-gamma, kunnen we spreken over een Standard Range (53 kWh batterij), een Long Range (77,4 kWh) en een Long Range met vierwielaandrijving (77,4 kWh). Deze auto’s tekenen een theoretisch WLTP-rijbereik (TEH) op van respectievelijk 429 km, 545 km en 519 km.

De Ioniq 6 Standard Range en Long Range hebben een Belgische vanafprijs gekregen van respectievelijk 47.499€ en 52.499€ (“Core” uitrustingsniveau).

Hyundai Ioniq 6 launch edition

De Long Range AWD kost een pak meer, namelijk 63.499€, maar deze komt wel standaard met het duurdere “Balance” uitrustingsniveau, dat o.a. lederen zetelbekleding, BOSE-geluidsinstallatie, een head-up display, geventileerde voorzetels en extra veiligheidssnufjes bevat.

Snel bestellen is de boodschap, want als de inflatie blijft gaan zoals het afgelopen jaar, kan je er binnen dit en enkele maanden 5% à 10% bovenop verwachten.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.