Tesla Model 3 is beste elektrische auto van 2019

beste elektrische auto

Meer dan duizend eGear.be lezers hebben de Tesla Model 3 verkozen tot beste elektrische auto van het jaar! Welke wagens de andere podiumplaatsen bekleden lees je hieronder.

Dit jaar organiseren we voor het eerst de verkiezing van “Beste Elektrische Auto”. In tegenstelling tot heel wat andere autoverkiezingen gebeurt de keuze niet door een select clubje journalisten, maar wel door jullie, onze lezers.

De nominatiecriteria waren eenvoudig en transparent. De eerste leveringen in België moeten begonnen zijn tijdens de laatste 6 maanden van 2018, of moeten starten tijdens de eerste 6 maanden van 2019. Bovendien moeten er in 2019, naar verwachting, minstens 100 exemplaren van de auto geleverd worden. Zo kwamen we tot vijf genomineerde wagens: de Audi e-tron, de Hyundai Kona Electric, de Jaguar I-Pace, de Kia e-Niro en de Tesla Model 3.

Tussen 10 december 2018 en 1 februari 2019 hebben 1.017 lezers hun stem uitgebracht. De resultaten zie je hieronder.

De Tesla Model 3 is met 32% van de stemmen duidelijk de winnaar. Hij wordt op het podium gevolgd door de Hyundai Kona Electric (21%) en de Kia e-Niro (18%). De Audi e-tron volgt als vierde en de Jaguar I-Pace strandt als laatste.

BEA stemmen 2019

32% van onze lezers hebben de Model 3 verkozen tot beste elektrische auto van 2019.

De Model 3 is een volledig elektrische sedan met een praktisch rijbereik van 400 km, die sinds februari leverbaar is in Europa. Lees hier meer over de prijs en andere specificaties.

Voldoet de Model 3 niet aan jouw criteria? Dan vind je hier een overzicht van alle andere elektrische wagens die je kan kopen in België.