Budgetvriendelijke Volkswagen e-Up komt terug in 2022

elektrische Volkswagen e-Up aan laadpaal

De Volkswagen e-Up aan een laadpaal.

Na een pauze van een jaar heeft Volkswagen beslist om de e-Up, een budgetvriendelijke elektrische stadsauto, opnieuw in productie te nemen.

In 2014 bracht Volkswagen de e-Up op de markt, een elektrische stadsauto met 16,0 kWh batterij (netto capaciteit). In 2020 kreeg deze auto een serieuze update; dankzij een 32,3 kWh (netto) werd dit auto’tje, met een praktijk-range van 200 km en een vanafprijs van 22.950€, opeens zeer aantrekkelijk. Ook zustermerken Skoda en Seat kregen hun eigen, quasi-identieke, versie van de e-Up; namelijk de Skoda Citigo-e en de Seat Mii Electric.

LEES OOK: Dit zijn de 10 zuinigste auto’s op benzine

Hoewel deze drie stadswagens zeer populair waren werden ze na amper een jaar, in januari 2021, afgevoerd. Het leek volledig over and out voor de e-Up en z’n derivaten, wegens halfgeleidertekorten en om plaats te maken voor elektrische producten met hogere winstmarges, de VW ID.3, VW ID.4 en de Skoda Enyaq iV.

Inflatie

Deze week duikt de e-Up echter weer op in de Duitse configurator, en Volkswagen belooft dat hij later dit jaar ook naar andere Europese markten komt. In Duitsland kost de e-Up nu 26.895€, zowat 20% meer dan een goed jaar geleden. Inflation is a bitch.

skoda citigo e egear

Skoda Citigo-e.

Of ook de Skoda Citigo-e, qua design mijn favoriet, terugkomt is niet duidelijk. Ook over de Seat Mii Electric is niets geweten. In de Duitse configurator duiken ze alvast nog niet op.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.