Elon Musk: “Ook Tesla Model Y krijgt vleugeldeuren”

Tesla Model X prijs

Uit een tweet van Tesla’s CEO Elon Musk kunnen we afleiden dat de crossover versie van de Model 3 als Model Y door het leven zal gaan. De Model Y krijgt net als de Model X vleugeldeuren. 

Model Y is crossover-versie van Model 3

Tesla heeft momenteel 2 wagens in het gamma: de Model S en een SUV/crossover versie op basis van die auto, de Model X. In maart 2016 zal Tesla de Model 3 voorstellen, een auto die qua prijs (35.000€) en afwerkkwaliteit op het niveau van een BMW 3-reeks moet komen.

In juni berichtten we al dat er ook een crossover versie van de Model 3 komt. Nu heeft CEO Elon Musk daarover meer details vrijgegeven via Twitter.

@AwesomelyOZ vroeg (zie screenshot hieronder) of de Model 3 crossover vleugeldeuren krijgt. Daarop reageerde Musk dat er een 3 en een Y op de markt komen, en dat één van de twee Falcon Wing deuren krijgt. Aangezien het zeer onwaarschijnlijk lijkt dat ze de knikdeuren op de sedan gaan installeren lijkt het logisch dat ze op de Model Y komen.

Model Y Tweet

Heeft Elon z’n mond voorbij gepraat?

De tweet werd ondertussen verwijderd waaruit sommige media afleiden dat Musk z’n mond voorbij gepraat heeft. Ik denk echter dat hij het doelbewust verwijderd heeft om de geruchtenmolen op gang te brengen.

De Model Y krijgt allicht 300 à 400 km rijbereik en zal aan de Tesla Superchargers kunnen volladen in een halfuurtje.