Dit is Tesla’s nieuwste SUV

Tesla Model Y foto

Tesla toont een teaser van de Model Y.

Momenteel heeft Tesla twee elektrische auto’s in z’n gamma; de Model S en Model X SUV. Eind dit jaar komt daar de Model 3 bij, een BMW 3/Mercedes C concurrent.

BMW X3 concurrent

Het is al langer bekend dat Tesla na de Model 3 de Model Y wil uitbrengen, een elektrische SUV die de strijd moet aangaan met de BMW X3’s en Audi Q5’s. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, die gisteren plaatsvond, heeft Tesla voor de eerste keer een teaserafbeelding getoond van de Y.

LEES OOK: Tesla vrachtwagen wordt in september voorgesteld

Er is eigenlijk nog maar bitter weinig te zien maar wat vooral opvalt is dat de auto geen spiegels heeft. Tesla wou initieel ook de Model X zonder spiegels (maar met camera’s) op de markt brengen, maar dit concept geraakte niet gehomologeerd. Nu wil CEO Elon Musk het duidelijk opnieuw proberen met de Y.

Nieuw platform

Tot vorig jaar was het de bedoeling om de Model Y op hetzelfde platform te bouwen als de Model 3 maar Tesla is van gedacht veranderd. Tijdens de vergadering zei Musk dat de Y op een compleet nieuw platform zal gebouwd worden. Dat moet af zijn tegen 2019-2020.

Wanneer het prototype van de Y zal onthuld worden is niet verteld maar het zal vermoedelijk nog zeker een jaar duren.