Tesla’s voor Europese markt worden nu ook in China geproduceerd

Tesla Model 3 nieuw

Het lijkt er op dat Tesla’s die voor Europa bestemd zijn, nu ook met een “made in China” label kunnen aankomen.

Toen Tesla eind 2018 begon aan de bouw van een fabriek in Shanghai, was het heel voorzichtig met de communicatie. De VS zat, en zit nog altijd, volop in een handelsoorlog met China, dus het mocht er niet op lijken dat Tesla Amerikaanse productie begon te verhuizen richting China. CEO Elon Musk zei toen dat in Shanghai enkel Tesla’s zouden gebouwd worden die bestemd waren voor de Chinese markt. Op die manier tracht het bedrijf te besparen op import- en transportkosten.

Vandaag bereikt ons echter het nieuws dat Tesla sommige Model 3’s voor de Europese markt in China laat produceren. Dit blijkt uit een bestelbon van een klant uit Frankrijk. Zo is de desbetreffende Model 3 alvast niet meer “made in Californië”, maar wel “made in China”.

TIP: ontvang gratis laadsessies bij een nieuwe Tesla
Gebruik bij het bestellen van een nieuwe Tesla een referral code. Hiermee ontvangen jij en een bestaande Tesla eigenaar 1500 kilometer gratis Superchargen. Iedere Tesla-rijder heeft een code, dus vraag eens rond.
Je kan eventueel ook onze code gebruiken.

Het is niet duidelijk wat de strategie hierachter is, over hoeveel en welke wagens het juist gaat en wat het plan hiermee is op lange termijn.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.