Dit is de volledig nieuwe Hyundai Kona (2023)

hyundai kona 4

Hyundai heeft een nieuwe, tweede generatie, Kona klaar. Deze compacte SUV is verkrijgbaar met o.a. een hybride en een elektrische aandrijflijn en komt in 2023 op de markt.

De huidige Hyundai Kona kwam in 2017 op de markt. De auto kreeg in 2020 een facelift, maar de basis draait ondertussen dus 6 jaar mee. Hyundai acht de tijd nu rijp voor een volledig nieuwe generatie.

Die nieuwe generatie ziet er meteen een vleugje futuristischer uit dankzij de lange doorlopende lichtstrip aan de voorkant, een element dat doet denken aan de Tesla Cybertruck. Ook de lichtsignatuur aan de achterkant houdt van lijntjes. De Kona is verder iets groter geworden dan het uittredende model.

hyundai kona 2

Bekijk hier alle foto’s van de nieuwe Hyundai Kona.

Net als de eerste generatie wordt ook de nieuwe leverbaar met klassieke benzinemotoren, een hybride motor en een volledig elektrische aandrijflijn. Hyundai geeft nog geen technische details, maar aangezien de Kona z’n genen deelt met de nieuwe Kia Niro, zullen er allicht overlappen zijn. De Niro doet het met een 64,8 kWh batterij (netto) en een 150 kW elektromotor op de vooras. De Niro blinkt uit in efficiëntie, waardoor we vermoeden dat ook de nieuwe Kona heel wat bruikbare kilometers uit zijn accu zal puren.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.