Hybride bestelwagens

hybride logo

Overzicht van alle hybride bestelwagens die je in 2024 nieuw kan kopen in België.

Plug-in hybride bestelwagens

FotoAutoPrijs[km]
Ford Transit Custom PHEV40.675€50

✪ Prijs: catalogusprijs van de goedkoopste uitvoering exclusief BTW, in België. Voor de prijzen in Nederland kan je hier terecht.
✪ [KM]: elektrisch rijbereik, zoals geschat of getest door de redactie van eGear.be. Het gaat om de puur elektrische actieradius over een gevarieerd parcours, bij een normale rijstijl en bij matige temperaturen (15°C tot 20°C).

Wat zijn hybride bestelwagens?

Hybride bestelwagens beschikken naast een verbrandingsmotor ook over een (grote) batterij en één (of meerdere) elektromotor(en). Zo heb je twee verschillende krachtbronnen die de bestelauto aandrijven.Bij een gewone hybride wordt de batterij opgeladen door remenergie en door de verbrandingsmotor als generator te laten functioneren. Bij een plug-in hybride camionette, die meestal een grotere batterij heeft, kan de accu ook opgeladen worden via het stopcontact of een laadpaal.

Toekomst

Hybride personenwagens zijn al sinds 1997 op de markt, maar de introductie van hybride bestelwagens gaat veel trager van start. Bestelwagens rijden in Europa vooral op diesel en genieten in de meeste Europese landen van lage gebruiksbelastingen. In België bijvoorbeeld geniet een bestelwagen via een inschrijving als “lichte vracht” van zeer lage verkeersbelastingen en een vrijstelling van BIV (belasting op inverkeerstelling).

Door de gunstige fiscaliteit voor (diesel-)bestelwagens was er tot hiertoe weinig drijfveer om zuinigere hybrides te introduceren. Dat zal de komende jaren veranderen, vooral onder druk van steeds strengere Europese uitstootnormen. We verwachten dan ook dat er de komende jaren meer hybride bestelwagens op de markt zullen komen.

Voordelen

Het grootste voordeel van een hybride bestelwagen is dat hij minder verbruikt, en dus goedkopere gebruikskosten kan voorleggen.

De plug-in hybride versies hebben bovendien meestal een relatief grote batterij waardoor je een aantal kilometers volledig elektrisch en uitstootvrij kan afleggen.

Liever volledig elektrisch?

Ben je op zoek naar volledig elektrische camionettes? Die kan je hier vinden.

Laat een reactie achter