Autosalon Genève trekt naar Qatar vanaf 2023

Geneva autoshow cars 2020

De organisatie van de Genève autoshow (GIMS) gaat vanaf 2023 een tweejaarlijks autosalon organiseren in Qatar.

Het gaat niet goed met de internationale autosalons. Ze verdwijnen als sneeuw voor de zon door krimpende budgetten, goedkope(re) internetpresentaties, en als finale nagel in de doodskist, COVID19.

De enige internationale autoshow die leek stand te houden is het salon van Genève (GIMS), in Zwitserland. Maar ook GIMS heeft nu al twee edities moet afgelasten door de Coronapandemie.

Nieuw leven in Qatar

De GIMS-organisatie brengt vandaag echter goed nieuws, want het heeft een akkoord bereikt om voortaan elke 2 jaar een autosalon te organiseren in Doha, Qatar.

LEES OOK: Tesla moet €100 miljoen schadevergoeding betalen in Noorwegen

Doha heeft dan wel al een “Qatar Auto Show”, maar Qatar hoopt met een grote naam als “Genève” voortaan meer bezoekers te lokken. De “Geneva Qatar Autoshow” moet zowat de trekpleister worden voor alle autoliefhebbers in Zuid-Azië en het Midden-Oosten. Of die laatsten er gaan geraken gezien de geopolitieke spanningen tussen Qatar en Saoedi-Arabië blijft een groot vraagteken.

Volgen de GIMS-organisatie blijft het jaarlijkse Genève autosalon gewoon doorgaan, met de eerstvolgende editie begin 2022. Er gaan echter ook geruchten dat het salon aan een zijden draadje hangt door steeds meer constructeurs die afhaken en een aanslepende pandemie.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.