Porsche Taycan: prijs & specs

porsche taycan prijs

De Porsche Taycan is een elektrische sportsedan die in 2020 op de markt komt. De auto is gebaseerd op de Mission E conceptauto, die in 2015 voorgesteld werd op het autosalon van Frankfurt.

Porsche Taycan prijs

Volgens de laatste geruchten zal de Porsche Taycan een vanafprijs krijgen van +- 85.000€. Een officiële prijs is nog niet bekend.

Specs & prestaties

SpecPorsche Taycan
Rijbereik [km]
NEDC
+480
0-100 km/h [s]< 3,5
0-200 km/h [s]12
Vermogen [pk]600
Koppel [Nm]NA
CO2 uitstoot [g/km]0

Opladen

Deze elektrische auto zou een 350 kW CCS-snellader krijgen waarmee je de accu van 10% tot 80% kan laden in 15 minuten. Momenteel is het vermogen van bijna alle CCS-laadpalen in Europa beperkt tot 50 kW, waardoor de laadsnelheid in de praktijk lager zal liggen. Tenzij er tegen 2020 snellere laadpalen geïnstalleerd worden natuurlijk.

Afmetingen

AfmetingenPorsche Taycan
Lengte [mm]NA
Breedte [mm]NA
Hoogte [mm]NA

Foto’s

Het productiedesign is nog niet onthuld. Hier kan je alvast foto’s bekijken van de Mission E concept, waarop de Taycan gebaseerd is.

Beschrijving

De Taycan is de eerste volledig elektrische auto van Porsche. Het is een auto die de rechtstreekse competitie aangaat met de Tesla Model S.

De wagen is vierwielaangedreven en beschikt over één elektromotor vooraan en één achteraan. Tezamen leveren deze krachtbronnen 600 pk.

Deze elektro-auto accelereert in minder dan 3,5 seconden naar 100 km/u. Z’n topsnelheid zal allicht voorbij de 250 km/u gaan.

Porsche voorspelt een officieel NEDC-rijbereik van meer dan 480 km. Reken in de praktijk op een 300 km.

De Taycan is de productie-afgeleide van de Mission E conceptauto, die voorgesteld werd in september 2015 op het Frankfurt autosalon. In juni 2018 kondigde Porsche de naam aan van de productieversie, namelijk “Taycan”. Dit wil zoveel zeggen als “levendig jong paar”, een verwijzing naar het Porsche-logo.

In 2019 moet deze elektrische auto in productie gaan, meer bepaald in Zuffenhausen, waar Porsche z’n hoofdzetel heeft. Tegen 2020 moet de eerste auto geleverd kunnen worden.