Elektrische auto gaat de Duitse Autobahn redden

Audi Q4 e tron topsnelheid

De Audi Q4 e-tron op de Duitse Autobahn.

Moet er nu wel of niet een snelheidslimiet komen op de Duitse autosnelwegen? De huidige minister van Transport heeft daar een duidelijke mening over.

Zoals je allicht weet hebben grote delen van de Duitse Autobahn geen snelheidslimiet. Veel Duitsers beschouwen de Autobahn als een laatste stukje vrijheid in een maatschappij met steeds meer regels en betutteling.

Toch klinkt er hoe langer hoe meer kritiek op de Autobahn. Te gevaarlijk, niet ecologisch en economisch onverantwoord in tijden van energieschaarste. Heel wat Duitse politici, de groenen voorop, willen dan ook komaf maken met de limietloze Autobahn.

Batterij sparen

De liberale minister van Transport, Volker Wissing, is het daar niet mee eens. Hij liet afgelopen weekend optekenen dat een snelheidslimiet niet meer nodig is nu er steeds meer elektrische auto’s op de baan zijn. Volgens Wissing hebben die vaak al een lagere topsnelheid dan thermische auto’s. Bovendien verbruiken ze te veel bij hoge snelheden, waardoor chauffeurs vanzelf wel trager zullen rijden om hun batterij te sparen.

Zo, die discussie is weer vakkundig over de volgende verkiezingen getild.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.