Nieuwe Volvo V40 wordt volledig elektrisch

Elektrische Volvo 40

Volvo’s gloednieuwe compacte hatchback krijgt elektrische aandrijving in de optielijst.

Volvo laat momenteel een frisse wind waaien door z’n designafdeling. De aftrap daarvoor werd gegeven in 2014 met de XC90 SUV. Die ziet er dankzij z’n strakke lijnen en kwalitatieve interieurmaterialen een stuk meer premium uit dan z’n voorvanger. De nieuwe V90, XC60 en XC40 gaan verder op hetzelfde elan.

De hybride voorbij

Ook wat aandrijflijnen betreft beloven de Zweden innovatie. Dat begon al in 2013 met de plug-in hybride V60, maar ook de XC90, V90 en XC60 zijn verkrijgbaar als stekker-hybride.

Anno 2018 vallen hybrides echter niet meer erg in de smaak bij de overheid, waardoor het voor Volvo hoog tijd wordt om te evolueren richting volledig elektrische aandrijflijnen. De nieuwe V40, die in 2019 op de markt komt, krijgt dan ook een elektrische aandrijving, naast een heleboel conventionele krachtbronnen. We wisten dit eigenlijk al, maar het wordt nu bevestigd door het Britse magazine carbuyer.

Eerst Polestar

Ook de XC40 zal in de toekomst trouwens volledig elektrisch worden. Zowel de elektrische XC40 als V40 zullen wel nog even op zich laten wachten. Volvo wil namelijk eerst – ergens in 2019 – een elektrische Polestar op de markt brengen. Die laatste zal echter niet weggelegd zijn voor de gemiddelde portefeuille.

Foto: Volvo 40.2 – de concept waarop de nieuwe V40 gebaseerd zal zijn.