OFFICIEEL: Dit is de Volvo XC40. Binnenkort ook elektrisch!

Volvo XC40 ook elektrisch

Bekijk hier meer foto’s.

Volvo stelt de XC40 voor, een gloednieuwe compacte SUV die in Gent geproduceerd wordt.

De Zweden trokken vandaag het doek van de XC40 in Milaan (want autosalons, zoals Frankfurt, zijn niet sexy genoeg meer). Hij komt onder de XC90 en XC60 en wordt zo de kleinste SUV in het Volvo gamma. Premium competitie dus voor de BMW X1, Mercedes GLA en Audi Q3.

Bestellen vanaf 29 september

De XC40 zal in België te bestellen zijn vanaf 29 september en productie wordt opgestart in november bij Volvo Gent. Initieel is de auto enkel leverbaar met diesel- (D4) en benzinemotoren (T5), maar Volvo belooft in het persbericht ook een hybride versie en zelfs een volledig elektrische in de toekomst.

Volvo bevestigt z’n reputatie qua veiligheid door heel wat snufjes uit het hogere segment op de XC40 te voorzien. Zo beschikt de auto over Pilot Assist (semi-autonoom rijden), Cross Traffic Alert, 360° parkeercamera’s en een “Run-off Road” bescherming. Het is niet duidelijk of al dit moois standaard is.

Online kopen

Met het nieuwe “Care by Volvo” pakket willen de Zweden een Tesla-achtige koopervaring nastreven. Care by Volvo wordt een soort van super leaseformule die het bezitten van een auto, aldus Volvo, even gemakkelijk moet maken als het bezitten van een smartphone.

Bekijk hier de foto’s

Je kan Care by Volvo online bestellen voor een vaste prijs, je kan er regelmatig mee van auto veranderen, het systeem laat pakjeslevering in de wagen toe, etc. Verder kan er niet over prijs onderhandeld worden, iets wat veel consumenten als lastig beschouwen volgens Volvo. Care by Volvo wordt in het begin enkel op de markt gebracht in Zweden, UK, Duitsland, Spanje, Italië, Noorwegen, Polen en de VS. België volgt later (wij zijn allicht te traditioneel in ons koopgedrag 🙂 ).

Verder is er ook “Volvo on Call”, een superslimme digitale sleutel, waarmee je de XC40 gemakkelijk moet kunnen delen met familie en vrienden.