Dit zijn de nieuwe CNG en LPG auto’s op het Brussel autosalon

Tankklep cng wagen

Op het elektrische en het hybride front heeft het autosalon van Brussel veel nieuwigheden in petto, maar ook bij de alternatieve brandstoffen valt er enig nieuws te melden. Hier volgt een overzicht van nieuwe CNG en LPG auto’s die op het salon zullen staan, en waarvoor je meteen een bestelbon kan tekenen.

1. Audi A5 Sportback g-tron

Audi A5 op CNG

Bij de Volkswagen groep geloven ze al geruime tijd in aardgas als alternatieve brandstof. De VW-groep merken Audi, Seat, Skoda en VW zelf hebben dan ook allemaal CNG in het gamma. Daar wordt nu weer eentje aan toegevoegd met de komst van de Audi A5 Sportback g-tron.

De A5 g-tron tekent een officieel aardgas-verbruik op (NEDC) van 3,8 kg/100 km en kost minstens 44.700€.

Wil je weten of aardgas wel milieuvriendelijk is, dan kan je dit artikel lezen. Voor een overzicht van alle beschikbare CNG-wagens kan je hier terecht.

2. Dacia Duster LPG

Dacia Duster op LPG rijdenLPG lijkt al lang vergeten, maar Dacia haalt het weer van onder het stof. Dat doen ze met een LPG-versie van hun compacte SUV, de Duster. De Duster ECO-G 100, zoals hij voluit heet, draait uiteraard ook op benzine.

De auto wordt voorwielaangedreven door een motor die 170 Nm koppel levert. Prijzen zijn nog niet bekend.

Deze “Bi-Fuel” LPG-motoren komen binnenkort ook naar de andere modellen in het Dacia gamma, zijnde de Logan, Logan MCV en Sandero.

3. Ssangyong Korando CNG

Ssangyong Korando op CNG

Op de stand van het Koreaanse Ssangyong mag de Korando SUV aan de CNG. Dankzij drie tanks met een totaal volume van 11 liter geraakt de Korando 220 km ver op CNG. Daarna schakelt de wagen over op benzine. De Korando CNG is beschikbaar vanaf 22.990€.

4. Ssangyong Tivoli CNG

Ssangyong Tivoli CNG

En nog bij Ssangyong mag de Tivoli, een compacte SUV, aan de aardgas. Twee tanks van in totaal 10 liter geven de auto een CNG-autonomie van 190 km. De Tivoli CNG heeft een vanafprijs van 17.990€.