Elon Musk: “Tesla Superchargers openen in 2021 voor andere merken”

Tesla Model Y aan Supercharger

Elon Musk heeft bevestigd dat de Tesla Superchargers in 2021 nog toegankelijk zullen worden voor andere automerken. 

We schreven het reeds vorige maand, in Noorwegen zal Tesla z’n Supercharger snellaadpalen openstellen voor andere automerken vanaf 2022. Aangezien de (Twitter) bron van het nieuws niet volledig solide was, twijfelden heel wat mensen aan het bericht.

Vandaag heeft Elon Musk hemzelve via Twitter bevestigd dat Tesla z’n Superchargers dit jaar nog zal openstellen voor andere elektrische wagens. Hij zei dat als deel van een reactie op een andere tweet. “Dit gezegd zijnde, we openen ons Supercharger netwerk voor andere EV’s later dit jaar”.Daarop vroeg een twitteraar of dit van toepassing zal zijn op alle landen, of enkel in bepaalde landen. Musk antwoordde dat na verloop van tijd de algemene toegang tot de Superchargers in alle landen een feit zal zijn.

Meer details hebben we voorlopig niet. Afgaande op de case in Noorwegen, gaan we er van uit dat Tesla de Superchargers eerst zal openstellen in landen waar ze overheidssubsidies kunnen krijgen. Verder valt het te verwachten dat niet-Tesla rijders hogere laadtarieven zullen moeten betalen aan de Superchargers, om congestie te vermijden. Superchargers zijn namelijk vaak goedkoper dan snelladers van andere partijen zoals Allego, Ionity, Total, etc. Bovendien geraakt het Supercharger netwerk nu al regelmatig overbelast tijdens drukke periodes.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.