Ook Jeep gooit zich op de plug-in hybrides

Jeep Renegade en Compass plug in hybride

De Jeep Renegade 4xe (links, bekijk hier alle foto’s) naast de Jeep Compass 4xe (bekijk hier alle foto’s).

Jeep lanceert dit en volgend jaar drie plug-in hybrides op de Belgische markt; de Renegade, de Compass en de Wrangler.

De Amerikaanse terreinwagen fabrikant Jeep heeft lang de boot van elektrificatie afgehouden, maar nu Europa de CO2-eisen verder verstrengt, is er geen ontkomen meer aan. De enige manier om aan Europese monsterboetes te ontsnappen is het introduceren van plug-in hybride technologie.

De twee eerste modellen die een plug-in hybride aandrijflijn krijgen zijn de Compass en de Renegade. Jeep geeft z’n stekkerhybrides de “4xe” badge om ze van de gewone benzine- en dieselversies te onderscheiden.

Jeep Wrangler 4xe PHEV

De Jeep Wrangler 4xe (2021). Bekijk hier alle foto’s.

Zowel de Compass 4xe als de Renegade 4xe worden aangedreven door een 1.3 turbobenzinemotor in combinatie met twee elektromotoren. De stroom komt uit een 11,4 kWh lithium-ion batterij, goed voor een realistisch elektrisch rijbereik van ongeveer 35 km. De Compass 4xe kost in België minstens 43.300€ inclusief BTW, en de Renegade 4xe 37.800€.

Begin 2021 lanceert Jeep ook een stekkerhybride aandrijving voor de Wrangler. Die zal z’n kracht halen uit een 2.0-viercilinder-turbobenzinemotor en twee elektromotoren. De batterij krijgt een energie-inhoud van 17 kWh.