China dreigt met invoertaks op Europese auto’s met grote motoren

Mercedes G-Class in China

Europa wil vanaf juli 2024 de importtaks op elektrische auto’s uit China fors verhogen, maar China dreigt met tegenmaatregelen.

Volgens een artikel van het persagentschap Reuters speelt China met het plan om de importtaks op Europese auto’s met grote verbrandingsmotoren te verhogen. Concreet zou het importtarief voor auto’s met motoren groter dan 2,5-liter opgetrokken worden van 15% naar 25%.Europa exporteerde in 2023 maar liefst 196.000 auto’s met +2,5-liter-motoren naar China, 11% meer dan in 2022.

Afgelopen dinsdag, 18 juni 2024, heeft er een vergadering plaatsgevonden in Beijing, georganiseerd door het Chinese ministerie van handel, en bijgewoond door de Chinese autofabrikanten SAIC en BYD, en door de Europese autoconcerns BMW, Volkswagen, Porsche, Mercedes-Benz, Stellantis en Renault. Er werd bediscussieerd hoe een handelsoorlog tussen China en de EU eventueel nog kan voorkomen worden, dus er komt ongetwijfeld nog een vervolg aan deze ontwikkeling.

Bedankt om dit artikel te lezen! Wil je eGear.be helpen? Dat kan met tips aan de redactie, een donatie en constructieve discussies in de reacties.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.