Deze 16 elektrische wagens staan op het autosalon van Genève

Polestar 2

Morgen opent het autosalon van Genève de deuren voor het grote publiek (7 tot 17 maart 2019). We geven een overzicht van alle nieuwe elektrische wagens die je er kan bewonderen.

Productiewagens

1. Polestar 2

Polestar – Volvo’s performance afdeling die tegenwoordig 100% inzet op elektrificering –  brengt de Polestar 2 mee naar Genève (foto boven dit artikel).

Het is een volledig elektrische auto met een 78 kWh batterij die voor ongeveer 400 kilometer praktisch rijbereik zorgt. Twee elektromotoren op elke as zorgen voor vierwielaandrijving, 408 pk vermogen en 660 Nm koppel.

De productie start begin 2020, en tijdens het eerste productiejaar moet de wagen 59.900€ kosten. Nadien, in 2021 dus, zal de prijs zakken naar 39.900€.

2. Peugeot e-208

Elektrische Peugeot 208

Peugeot’s nieuwe 208 krijgt, naast benzine- en dieselmotoren, een elektrische versie.

Peugeot heeft een volledig nieuwe 208 klaar. Naast benzine- en dieselmotoren krijgt die ook een volledig elektrische aandrijving. Een 50 kWh batterij, 340 km theoretisch rijbereik en 136 pk vormen het recept voor deze elektrische 208. Verder krijg hij snellaadtechnologie met 100 kW vermogen.

De benzine- en dieselversies worden leverbaar vanaf de zomer, maar voor de elektrische versie moeten we nog wachten tot begin 2020. Prijzen zijn nog niet officieel, maar verwacht je aan 30.000€ tot 35.000€. Deze e-208 krijgt trouwens ook equivalenten bij Opel en DS, met quasi identieke specificaties. Het gaat om de Corsa en de DS3.

3. Kia e-Soul

Kia e-Soul 2020

Dit is de nieuwe Kia e-Soul. Leveringen volgen in 2020.

Kia heeft al sinds 2014 een elektrische versie van z’n Soul gezinswagen. Nu er een nieuwe generatie Soul op de markt komt, komt er ook een nieuwe elektrische versie, en die is onthuld in Genève. De 2020 Kia e-Soul krijgt een 64 kWh batterij, goed voor 452 km theoretisch rijbereik. Reken in de praktijk op een, nog altijd mooie, 330 km.

Productie start midden 2019, en wij verwachten de eerste leveringen in België begin 2020. Prijzen zijn nog niet officieel bekend.

4. Pininfarina Battista

Pininfarina Battista Geneva 2019

De Pininfarina Battista in Genève.

De Italiaanse koetswerkbouwer Pininfarina waagt een poging als autoconstructeur, en dat gebeurt met deze Battista. Het gaat om een elektrische hypercar met een elektrische aandrijflijn van de Kroaatse EV-specialist Rimac Automobili. Die is goed voor 1.900 pk, 2.300 Nm koppel en een 120 kWh batterij. Het rijbereik? Met de cruise control op 120 zal het tegen de 500 km aanleunen, maar op circuit mag je dat gemakkelijk halveren.

Pininfarina zal er 150 stuks van bouwen. Wil je eentje kopen, dan mag je dik €2 miljoen overschrijven naar Turijn.

5. Piëch Mark Zero

Piech Mark Zero

Piëch Mark Zero.

Met deze Piëch Mark Zero zijn we nog een nieuwe autoconstructeur rijker. De oprichter van Piëch Automotive is de zoon van Ferdinand Piëch, een ex-topman bij Volkswagen.

De Mark Zero is een volledig elektrische sportwagen met drie elektromotoren, 500 km theoretische range en een nog onbekend prijskaartje. Piëch werkt ook aan een elektrische SUV.

Concepts

Naast enkele elektrische productiewagens, krijgen we in Genève vooral concepts voorgeschoteld. Hier volgt een overzicht van elektro-concepts die, als ze al in productie gaan, ten vroegste in 2021 op de markt komen:

1. Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron Geneva

De Q4 e-tron, op de Audi-stand in Genève.

Na de e-tron en de e-tron GT, volgt allicht deze Q4 e-tron, een compacte en volledig elektrische SUV. Voorlopig nog een concept, maar ergens in 2021 mogen we de eerste leveringen verwachten.

2. Aston Martin Lagonda

Aston Martin Lagonda

Deze SUV kan je bewonderen op de Aston Martin stand.

De Aston Martin Lagonda is competitie voor de Rolls Royce Cullinan en de Bentley Bentayga. Een gigantische SUV die goed in de markt zal liggen bij sjeiks en voetbalvrouwen. Voor de gelegenheid wordt de Lagonda concept voorzien van een elektrische aandrijving, al maakt de productieversie meer kans op een hybride-motor. Tegen 2022 verwachten we deze auto in de showrooms.

3. GFG Kangaroo

GFG Style Kangaroo

De GFG Kangaroo, een elektrische hypercar.

GFG is een nieuw autobedrijf dat in 2015 opgericht werd, o.a. door de bekende Italiaanse ontwerper Giorgetto Giugiaro. GFG heeft de Kangaroo concept meegebracht naar Genève, een elektrische hypercar.

4. Skoda Vision iV

electric skoda geneva 2019

Bij Skoda kan je deze nieuwe elektrische SUV bewonderen.

De Tsjechen laten ons nogmaals proeven van hun elektrische toekomst. Ditmaal met de Vision iV, een elektrische – wat had je gedacht – SUV. De auto deelt z’n genen met de Audi Q4 e-tron, en je mag hem net als die laatste tegen 2021 in de showrooms verwachten.

5. Seat el-Born

Seat el-Born Geneva 2019

Bij Seat draait het allemaal rond de el-Born, een elektrische gezinswagen.

Seat heeft de el-Born staan in Genève, een volledig elektrische monovolume. Het is eens wat anders dan al die SUV’s! De el-Born staat, net als familiegenoten Q4 e-tron en Skoda Vision iV, op het Volkswagen MEB-platform. De auto heeft een 62 kWh batterij, 204 pk en 420 km theoretisch rijbereik. Nu nog een concept, in 2021 gewoon te bestellen.

6. Mercedes EQV

Mercedes EQV electric van

Bij Daimler staat dit elektrisch minibusje.

Bij Mercedes maakt de EQV concept z’n opwachting. Het is een volledig elektrische versie van het V-Klasse minibusje. Hij heeft een 100 kWh batterij en een theoretische actieradius van 400 km. Er komt ook een productieversie op de markt. Vermoedelijk leverbaar vanaf 2021.

7. Imagine by Kia

Electric SUV Kia Geneva 2019

Bij Kia krijgen we, naast de e-Soul, deze elektrische concept-SUV voorgeschoteld.

Met deze “Imagine by Kia”, een volledig elektrische SUV, blikken de Koreanen vooruit op hoe de toekomstige Sportage er zou kunnen uitzien.

8. Volkswagen I.D. Buggy

VW ID Buggy

Volkswagen I.D. Buggy

Bij Volkswagen komt een elektrische strandbuggy de show stelen. Er wordt gefluisterd dat er productiekansen zijn. We hopen het ten zeerste, maar eerst zien en dan geloven natuurlijk.

9. Mitsubishi Engelberg Tourer

Mitsubishi Engelberg Tourer Geneva 2019

Mitsubishi Engelberg Tourer.

Bij Mitsubishi zijn al talloze concept-SUV’s de revue gepasseerd, en daar kan duidelijk nog eentje bij. Deze Engelberg Tourer is een voorbode van de volgende Outlander. En zoals elke zichzelf respecterende concept is dit een volledig elektrisch voertuig.

10. Honda Urvan EV

Honda Urvan EV Geneva 2019

Voor hij in productie mag, wordt er nog flink geschaafd aan Honda’s Urban EV.

Honda heeft een iteratie meegebracht van z’n “Urban EV”, een elektrische stadswagen die eerder al werd voorgesteld. Later in 2019 zal de productieversie onthuld worden.

11. Fiat Centoventi

Fiat Centoventi

Fiat Centoventi, een elektrische stadsauto.

Om haar 120e verjaardag te vieren, heeft Fiat in Genève het doek getrokken van deze Centoventi. Het is een elektrisch stadswagentje met 100 tot 500 km reikwijdte, afhankelijk van het gekozen batterijpakket. Voorlopig nog theorie natuurlijk, want het is nog maar een concept.

3 reacties

 1. Colonne
  Colonne / 3-7-2019 / ·

  Het is al dikwijls gezegd, de elektrische auto met de accu die veel langer mee zal gaan , bijna geen capaciteitsverlies zal hebben , betaalbaar is en een veel grotere actieradius zal hebben , en vooral zeer snel op te laden is , die moet er nog komen !
  Wachten dus is de boodschap !

 2. Filip Dewulf
  Filip Dewulf / 3-7-2019 / ·

  Voor mij een Piech Mark Zero en een Pininfarina Battista. Voor het woon-werkverkeer ben ik content met Peugeot 208. Prachtig salon alweer, ik was er dinsdag. Zie

 3. andre
  andre / 3-13-2019 / ·

  zolang er maar werk gemaakt word van betaalbaar.
  duur speelgoed hebben we ondertussen genoeg gezien.
  al die dure hebbedingetjes en luxegadgets die het merendeel van de klanten niet kunnen,of willen betalen intreseren veel mensen niet,wel hoe geraak ik tegen een aanvaardbare prijs van a naar b.

Laat een reactie achter