Wegenvignet in Wallonië weer stap dichterbij. Komt het nog in 2025?
Wallonië werkt, in samenwerking met Vlaanderen, aan de invoering van een wegenvignet voor auto’s.
In het Waals regeerakkoord 2024-2029 stond het al te lezen; er moet tijdens deze legislatuur een wegenvignet ingevoerd worden voor auto’s. Uit een parlementaire vraag van Caroline Cassart (MR) aan Waals minister van Mobiliteit François Desquesnes afgelopen dinsdag, blijkt dat dit project niet in de koelkast is beland, maar wel gestaag voortgang maakt.
LEES OOK: Frankrijk schaft tolpoorten af, ANPR-camera’s sturen factuur
Volgens de minister wordt er momenteel overlegd met Vlaanderen, zowel op administratief als politiek niveau, over de invoering van een wegenvignet. Het dossier ligt uiteraard gevoelig omdat een éénzijdige invoering van een wegenvignet in Wallonië een klein land als België zeer gecompliceerd kan maken qua mobiliteit, zeker voor buitenlandse bestuurders, maar ook voor Vlamingen en Brusselaars die richting Wallonië trekken.
De minister benadrukte dat het wegenvignet volledig digitaal zal zijn, en dat er geen sticker aan de voorruit zal geplakt moeten worden. Het bezit van een wegenvignet zal gecontroleerd worden door ANPR-camera’s in combinatie met controles ter plaatse door agenten.
LEES OOK: De Wever wil met AI en ANPR-camera’s gsm-gebruik achter stuur beboeten
Er is voorlopig nog geen deadline bepaald voor de invoering.
Schandalig op deze manier!!!!!
We gaan stilaan naar een politiestaat met doorgedreven controles op alle gebieden
Automobilisten weer de melkkoe vd staat
Laat vrachtvervoer die voor file zorgen betalen ook de buitenlandse chauffeurs
Zet de doppenset aan het werk neem hun uitkering na 6 maanden af en laat de gewone burger met zijn auto met rust!!!!
15000 km per jaar zou dus gemiddeld € 1500 kosten.Zelfs de straat waar ik woon zou een tolweg zijn De zoveelste bevestiging dat de automobilist het gedroomde melkkoetje is.Het wordt al moeilijk om ,uitgezonderd in je garage of op je oprit,een plaatsje te vinden waar je niet moet betalen om een tijdje je auto stil te laten staan, alhoewel je wel degelijk verkeersbelasting (voor gebruik van je auto op de openbare weg( hebt betaald , Dit mogen wel cynische bedenkingen zijn ,maar de argumenten voor de kilometerheffing zijn zwak.Het defensie budget zou dus kunnen gered worden waarvoor de huidige verkeersbelasting blijkbaar ver tekort voor schiet.
..