OFFICIEEL: Dit is de nieuwe Toyota Prius! (foto’s)

Toyota Prius vierde generatie

Toyota heeft foto’s vrijgegeven van de vierde generatie Prius. De hybride wagen komt volgende week naar het autosalon van Frankfurt.

Hij heeft geen stekker, dus zou ik er normaal niet over schrijven op eGear.be. Maar aangezien de Prius ooit de meest innovatieve eco-wagen was en aangezien ik er zelf één gehad heb wil ik er wat digitale inkt over laten vloeien.

Prius heeft officiële foto’s vrijgegeven van de gloednieuwe vierde generatie Prius. De nieuwe Prius ziet er net zoals de vorige generaties heel apart uit en hij heeft ook wat Mirai (Toyota’s waterstofauto) trekjes gekregen. Het is geen schoonheid. Vooraan ziet de Prius er zelfs wat boos uit, maar de auto is nog steeds herkenbaar als een Prius. Je zal hem niet snel verwarren met andere wagens.

Er zijn nog geen technische cijfers vrijgegeven maar Toyota pakt wel met een paar superlatieven uit. Zo zou de benzinemotor de beste thermische efficiëntie (40%) ter wereld hebben en dankzij ACC (Adaptieve cruise control), PSC (Pre-Collision System), LDA (Lane Departure Alert), AHB (Automatic High Beam) en RSA (Road Sign Assist) is de Prius veiliger dan ooit. Verder is de Ni-MH accu (geen lithium-ion) kleiner en performanter geworden en werd het zwaartepunt van de wagen verlaagd.

Toyota neemt de nieuwe Prius mee naar het autosalon van Frankfurt dat volgende week van start gaat.

OOK INTERESSANT: Toyota Mirai – prijs & specs