Tesla vrachtwagen wordt op 16 november onthuld (UPDATE)

Tesla Semi elektrische vrachtwagen oktober

Tesla werkt momenteel aan de ontwikkeling van een elektrische vrachtwagen, de zogenaamde “Semi”. Die zal voorgesteld worden op 26 oktober. UPDATE 6 oktober: Elon Musk (CEO Tesla) heeft het event uitgesteld naar 16 november. Onder andere wegens Model 3 productieproblemen.

Tesla zit niet stil. Terwijl de Model 3 nog maar juist van de band rolt, zit er weeral een nieuw product in de pijplijn. Een vrachtwagen deze keer, de Tesla Semi.

CEO Elon Musk kondigde in juli 2016 al aan dat er een elektrische vrachtwagen zou komen, en in april 2017 zei hij dat de onthulling gepland was voor september 2017. Via Twitter liet hij vandaag weten dat de deadline met een maandje opgeschoven is. De Semi onthulling is nu voorzien op 26 oktober in Hawthorne, Californië.

70% goedkoper

Los van de foto boven dit artikel, zijn er nog geen specificaties van de elektrische truck. Sommige “insiders” lijken echter al meer te weten, want Morgan Stanley beweert dat het een revolutie zal teweeg brengen in de truck industrie. Volgens de bank zal de Tesla Semi maar liefst 70% goedkoper zijn in operatie dan een dieselvrachtwagen.

Afgelopen zomer zei Musk tijdens een aandeelhoudersvergadering dat de truck in productie zal gaan binnen 18 à 24 maanden. Midden 2019 dus.