Tesla Semi kost slechts 150.000$ in de Verenigde Staten

Tesla Semi prijs VS

Bekijk hier alle foto’s.

Een week na de presentatie geeft Tesla ook een prijs vrij voor z’n gloednieuwe elektrische vrachtwagen. Het bedrag is in ieder geval lager dan verwacht.

Tijdens de onthulling vorige week had Tesla het enkel over de kilometerkost. Die zou met 1,26$/km een mooie 16% goedkoper zijn dan voor een dieseltruck.

De kilometerkost is één ding, maar de volledige aankoopsom weten is natuurlijk ook fijn. Tesla gaf vandaag dan ook een “verwacht prijskaartje” vrij. De basisversie met 300 mijl (480 km) rijbereik zal ongeveer 150.000$ kosten in de VS, de basisversie met 500 mijl (800 km) range 180.000$. Wil je deze Tesla Semi kopen dan moet je een reservatiebedrag betalen van 20.000$.

Founders Series

Voor wie het ietsje meer mag zijn heeft Tesla ook een “Founders Series” Semi, een speciale versie voor de allereerste klanten zeg maar. Deze kost 200.000$ en wil je hem reserveren, dan mag je meteen het volledige bedrag naar Tesla overschrijven.

De prijs valt lager uit dan wat zelfs de meest optimistische analisten op voorhand voorspeld hadden. In de VS kost een gemiddelde dieselvrachtwagen 120.000$, en ook bij ons in Europa gaat de aankoopsom van een trekker gemakkelijk boven de 100.000€. Het prijsverschil compenseer je volgens CEO Elon Musk gemakkelijk met de goedkopere “brandstof” (elektriciteit in plaats van diesel) en een besparing op onderhoudskosten.

Tesla heeft ondertussen al minstens 55 bestellingen op zak, onder andere van supermarktketen Walmart. De Semi komt in 2019 op de markt. Lees er hier meer over.