Tesla pick-up truck is imposanter dan Ford F150

Tesla pick-up truck

Tussen de voorstelling van de Semi en de Roadster door, toonde Elon Musk gisteren ook een schets van de toekomstige Tesla pick-up truck.

Door alle hype rond de nieuwe Tesla Roadster zouden we bijna vergeten dat Tesla gisteren ook een schets liet zien hun toekomstige pick-up.

Bread and butter

Pick-ups zijn de bread and butter van de Amerikaanse auto-industrie. Daarom speelt Musk al een tijdje met het idee om een Tesla-versie op de markt te brengen. Deze zal er vermoedelijk pas komen na de Model 3, de Model Y, de Semi en de Roadster. Ergens rond 2022 dus.

Musk liet de designtekening van de Tesla pick-up zien tijdens de presentatie van de Semi. Het is een auto die duidelijk afgeleid is van de Semi vrachtwagen. De pick-up is zo gigantisch dat er een Ford F150 – ook al geen kleine auto – in de laadbak past.

Gewoon rijbewijs volstaat

Volgens Musk zal je dit gevaarte mogen besturen met een gewoon autorijbewijs. Dit is duidelijk geen wagen voor onze smalle Europese wegen, maar in de VS zal het idee allicht wel aanslaan.

De hoofdpunten van de voorstelling gisteren waren uiteraard de Semi en de Roadster. De Semi is een elektrische vrachtwagen met 800 km rijbereik die in 2019 in productie gaat. De Roadster is dan weer een elektrische supercar die tevens de snelste productiewagen ooit is. Lees er meer over hier en hier.