Deze Tesla racewagen draait je maag binnenste buiten!

Tesla Model S P100D Electric GT

Electric GT heeft een Model S P100D in petto die nog veel sneller accelereert dan de standaard versie. 

Ok, piloten worden maar beter snel vervangen door robots, want ik vermoed dat het stilaan fysisch onhoudbaar wordt om nog in de elektrische racerij mee te draaien. De limieten aan de acceleratievermogens lijken immers nog niet bereikt.

We kennen allemaal de Tesla Model S P100D die met de Ludicrous+ update in zo een 2,6 seconden naar 100 accelereert. Het Kroaatse Rimac stelde vorig jaar een race-auto voor – Concept S – die het nog 0,1 seconde sneller doet.

Maar daar stopt het niet. Electric GT, een gloednieuwe elektrische racecompetitie die eind 2017 van start gaat, prepareert immers een Model S die de 0 tot 100 in 2,1 seconden zal doen!

Het model waar ze van vertrekken is de P100D. Door wat aan de aandrijving te sleutelen en door 500 kg balast uit de wagen te gooien, krijgen ze hem dus een halve second sneller naar 100. In onderstaand video’tje zie je één van hun testauto’s over het circuit razen.

Snel accelereren is één ding. Hoge snelheden lang uithouden is iets anders. Om in dat laatste te slagen werken ze hard aan het oplossen van koelingsproblemen. Volgens Electric GT CEO Mark Gemmell krijgen ze daarvoor ondersteuning van Tesla.

Vorig jaar wou Electric GT de wedstrijd nog aanvatten met een P85+, een achterwielaandrijver dus. Waarom men nu overstapt naar de vierwielaangedreven P100D is niet bekend.