OFFICIEEL: Tesla Model S krijgt facelift en wordt opnieuw duurder

2016 Tesla Model S facelift

Tesla doet alles anders dan de klassieke automerken, maar wat betreft de facelift heeft CEO Elon Musk moeten plooien. Vandaag, na dik 3 jaar in productie, heeft de Model S een schoonheidskuur ondergaan.

Aan de buitenkant

Wat meteen opvalt is dat de voorkant hertekend is. De zwarte “grille” is verdwenen en de voorbumper is nu een “platter” doorlopend geheel in dezelfde kleur als de carrosserie. De vernieuwde S krijgt ook nieuwe LED-koplampen al lijken die op het eerste zicht in het optionele Premium pakket te zitten.

2016 Tesla Model S

Op deze manier moet de S meer op de Model X en Model 3 gaan lijken, en zo heeft Tesla zowaar een “huisstijl” gecreëerd.

Interieur

Als onderdeel van het premium pakket kan de S nu ook uitgerust worden met een super-de-luxe HEPA filter die de lucht 100 keer beter zou zuiveren dan andere HEPA filters. Het gaat om dezelfde filter als in de Model X.

De S wordt zo ook leverbaar met de Bioweapon Defense modus, zodat je beschermd bent tegen biologische aanvallen van die maffe IS-terroristen (bijvoorbeeld).

2016 Tesla Model S interieur

Verder wordt de optionele “piano lak” in het dashboard overboord gegooid. In de plaats krijg je nu twee extra keuzes: essenhout en donker essenhout. Koolstofvezel, mat en glanzend obeche hout blijven behouden.

Sneller laden

De standaard lader in de Tesla S zou geüpgrade zijn van 40 Amp naar 48 Amp.

2016 Tesla Model S white

Al dit moois moet wel een flinke duit extra kosten. De prijs van de basisuitvoering, de 70, is gestegen van 79.200€ naar 84.100€. Het P90D topmodel kost nu 126.400€ in plaats van 122.400€ voordien.

Het is de zesde Model S prijsstijging op 16 maanden tijd.