Eerste Europese Model 3 leveringen worden uitgesteld naar 2019

Tesla Model 3 leveringstermijn 2019

Ben je reservatiehouder en zit je op hete kolen om je Model 3 in ontvangst te nemen? Tesla stelt je geduld nog een beetje langer op de proef.

Update 5 december 2018: de eerste
leveringen komen in februari 2019

Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat Tesla de Model 3 onthulde, de eerste “betaalbare” elektrische auto met 400 km rijbereik. In de Verenigde Staten begonnen de eerste leveringen in januari 2018 en er rolden tot op vandaag al ongeveer 30.000 stuks van de band.

Productievertragingen

In Europa blijven reservatiehouders echter nog op hun honger zitten. Tesla heeft altijd beloofd dat de eerste Europese leveringen zouden beginnen eind 2018, maar via Twitter laat CEO Elon Musk nu weten dat die deadline verschoven is naar begin 2019. Het gaat daarbij natuurlijk om de gelukkigen die bovenaan op de wachtlijst staan. Als je pas recent een “pre-order” geplaatst hebt, zal het uiteraard langer duren.

Elon Model 3 tweet

De oorzaak van deze lange leveringstermijn is productievertraging. Volgens Tesla’s initiële planning zouden er nu al bijna 5.000 Model 3’s per week van de band moeten rollen, maar de productiesnelheid zit nog maar op 1.500 stuks per week.