Onbeperkt gratis laden voor Tesla’s is terug!

Gratis opladen Tesla

Het gratis Superchargen voor Tesla-rijders is terug van weg geweest.

Wie vroeger een Model S of X kocht kon onbeperkt gratis laden aan de Tesla Superchargers. Die supersnelle laadpalen liggen ondertussen over heel Europa verspreid.

Begin 2017 werd het onbeperkt gratis laden afgeschaft voor wie een nieuwe Tesla kocht. Deze klanten kregen wel 400 kWh gratis Supercharger-stroom per jaar maar de extra kWh’s worden aangerekend. Voor de bestaande Tesla eigenaars veranderde er niets, zij konden blijven genieten van gratis Superchargen voor de levensduur van hun wagen.

Gisteren heeft Tesla het gratis Superchargen echter opnieuw in het leven geroepen, al krijg je het niet zomaar. Nieuwe Model S of X klanten moeten hiervoor een “referral” krijgen van een Tesla eigenaar.

Ook 1.000€ korting

Bovenop het onbeperkt gratis Superchargen krijgt de nieuwe klant dan ook 1.000€ korting op z’n aankoop. Degene die de referral geeft komt ook in aanmerking voor heel wat prijzen, zoals een uitnodiging voor toekomstige Tesla VIP events, een Powerwall of 21″ velgen.

LEES OOK: Tesla Superchargen zal 0,23€ per kWh kosten

Dit nieuw referral programma is voorlopig niet beschikbaar voor Model 3 klanten. Ga er voor de zekerheid dus maar van uit dat je zal betalen voor de stroom in je Model 3.

UPDATE 16u58: Nu blijkt dat alle bestaande Tesla eigenaars ook gratis Supercharging krijgen. Met andere woorden, wie begin 2017 een Model S/X kocht zonder gratis onbeperkt Superchargen, krijgt het nu toch.