In 2020 wil Smart enkel elektrisch wagens verkopen in Europa

Smart elektrisch 2020

Daimler heeft op de IAA aangekondigd dat z’n dochterbedrijf Smart vanaf 2020 enkel nog volledig elektrische wagens wil verkopen.

Smart kondigde enkele weken geleden al aan dat het in de Verenigde Staten enkel nog elektrische auto’s zal verkopen. De meeste Amerikaanse Smart dealers waren daar niet blij mee, want twee derde zei er de brui aan te geven als het zover komt.

Desondanks – en maar goed ook – houdt Daimler voet bij stuk. Op de IAA heeft het bedrijf immers bevestigd dat Smart volledig elektrisch gaat tegen 2020, niet enkel in de VS, maar ook in Europa. Later zouden andere markten volgen.

Smart biedt momenteel al een 100% elektrische versie van al z’n modellen; de fortwo, de forfour en de fortwo cabrio. De fortwo cabrio hebben we vorige week getest. Lees de review hier.

De andere nieuwigheden op de Daimler stand zijn de AMG Project ONE, de EQ A en de nieuwe plug-in hybride S560e. Verder bracht Smart ook een volledig zelfrijdende concept (EQ fortwo, foto boven dit artikel) mee, die uiteraard ook elektrisch en “geconnecteerd” is.