PodRide: elektrische auto die slechts 0,2€ per 100 km verbruikt!

Wel, auto. Het is eigenlijk een elektrische fietsauto en je moet zelf meetrappen want het is een pedelec. Maar je zit wel droog dankzij een waterdicht textiel over het frame.

De PodRide, wat zo heet dit ding, werd ontworpen door de Zweed Mikael Kjellman. Het voertuig zit nog in de conceptfase maar Kjellman heeft er ondertussen reeds 3.000 km mee afgelegd.

0,2€ stroom per 100 km

In onderstaand filmpje benadrukt hij de voordelen van de PodRide. Het voertuig is 0,85 meter breed waardoor je overal gemakkelijk door kan en de draaicirkel bedraagt slechts 3 meter. De PodRide beschikt over 2 elektrische fiets-batterijen die samen voor 720 Wh capaciteit zorgen. Daarmee geraak je 60 km ver.

 

Wanneer je 0,20€ rekent voor een kWh stroom kan je uitrekenen dat de PodRide slechts 0,24€/100 km verbruikt!

Kostprijs: 2.000€ tot 3.000€

Het is een pedelec, dat wil zeggen dat de motor maximum 250W heeft en dat de topsnelheid begrensd is tot 25 km/u. Je moet ook altijd meetrappen om assistentie te krijgen van de motor. Mocht de PodRide effectief als pedelec erkend worden, dan zou deze fietsauto geen verzekering nodig hebben en hoef je er ook geen wegenbelasting voor te betalen.

OOK INTERESSANT: De wetgeving over elektrische fietsen

Een eventuele productieversie zou volgens Kjellman slechts 2.000€ tot 3.000€ kosten.

 

PodRide elektrische fiets auto