GiGi is eerste elektrische opvouwbare scooter ter wereld

opvouwbare scooter

Op zich zijn elektrische scooters niet nieuw in het Europese straatbeeld maar de GiGi is een buitenbeentje. Het voertuig van Nederlandse makelij kan namelijk opgevouwen worden, zodat je hem heel makkelijk overal mee naar toe kan nemen. Een wereldprimeur!

Opgevouwen slinkt het formaat naar de grootte van slechts 84x73x33 centimeter, wat gelijk staat aan de afmetingen van een reiskoffer. Je kunt deze scooter dus moeiteloos in de achterbak van je auto kwijt. Of hem gemakkelijk meenemen in je camper, caravan of boot als je er ook tijdens je vakantie gebruik van wilt maken. Het compacte formaat maakt het zelfs mogelijk om deze scooter mee te nemen in de trein, zodat de scooter ook deels gebruikt zou kunnen worden voor bijvoorbeeld dagelijks woon-werkverkeer.

Eenvoudig in gebruik

Een andere prettige eigenschap van de GiGi, is dat hij aangenaam licht van gewicht is. Omdat de scooter slechts 30 kilo weegt, kunnen ook senioren er gemakkelijk mee uit de voeten. Het in- en uitklappen van het voertuig is kinderspel en duurt amper 5 seconden.

GiGi scooter opladen

Ook het opladen van de accu is een fluitje van een cent. Je kunt je scooter namelijk in elk stopcontact pluggen, waarna de accu binnen 3 uur helemaal vol loopt. Er zijn dus geen aparte stroomstekkers nodig en je bent niet afhankelijk van aanwezigheid van laadpalen in je omgeving. Met een volle accu kun je ongeveer 1 uur op de maximum snelheid van 25 km/u met je GiGi rijden.

Veilig op te bergen

Vanwege het compacte formaat van de opgevouwen scooter staat hij niet in de weg als je klein behuisd bent. Het feit dat je de GiGi bij wijze van spreken gewoon in de gang kunt plaatsen, heeft tevens als voordeel dat de scooter niet aan weersinvloeden wordt blootgesteld en daardoor langer meegaat. Daarnaast zou je dankzij deze manier van binnen stallen mogelijks ook nog eens op je verzekeringskosten kunnen besparen, omdat de kans op diefstal hierdoor aanmerkelijk kleiner is.

Kissing wheels

De GiGi is ontwikkeld door C10 Design & Development, het bedrijf wat eerder verantwoordelijk was voor de Beertender 2.

GiGi scooter opvouwen

Tijdens het ontwikkelen van de opvouwbare scooter hadden de ontwerpers zichzelf ten doel gesteld om het scooterpakketje zo klein mogelijk te maken. Hiervoor bedachten ze een ingenieuze oplossing, die ze de kissing wheels noemden. Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat de wielen van de opgevouwen scooter exact naast elkaar staan.

Milieuvriendelijk

Omdat deze opvouwbare scooter volledig elektrisch is, is er vanzelfsprekend geen sprake van uitlaatgassen. Dit zorgt ervoor dat de GiGi ook prima geschikt is voor gebruik in binnensteden, waar steeds strengere eisen gelden op het gebied van de uitstoot van fijnstof. Met andere woorden, op het moment dat scooters die op benzine rijden in een binnenstad verboden worden, kun jij nog steeds zonder problemen gebruik blijven maken van de GiGi. Als je het milieu een warm hart toedraagt, is de aanschaf van een elektrische scooter sowieso een veel betere keuze dan het kopen van een benzinescooter.

Prijs

Het spreekt voor zich, dat de GiGi aan alle Europese eisen voldoet. Na aanschaf kun je er dus meteen de weg mee op. Deze e-scooter is verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren en kan onder meer gekocht worden via Mango Mobility. De verkoopprijs voor het standaardmodel van de GiGi bedraagt 3.995€ inclusief BTW.