Opel vraagt dealers om geen Ampera-e meer te verkopen

Opel stopt Ampera-e verkoop

Opel’s nieuwe elektrische auto, de Ampera-e, ligt goed in de markt bij het Europese publiek. De autobouwer kan echter niet aan de vraag voldoen waardoor het de verkoop staakt.

Het is ondertussen weeral bijna 2 jaar geleden dat GM de productierijpe Bolt voorstelde, een 100% elektrische auto met +- 350 km rijbereik. In februari 2016 werd aangekondigd dat de wagen ook als Opel Ampera-e naar Europa zou komen.

Wachtlijst

In april 2017 begonnen de eerste leveringen van de Ampera-e in Noorwegen, Nederland, Duitsland en Zwitserland. De andere Europese markten moeten wachten.

In totaal werden in Europa tot en met september 1.054 Ampera-e’s geleverd, waarvan het grootste deel (923) in Noorwegen. De Noorse honger naar de elektrische Opel is zo groot dat 5.000 klanten op de wachtlijst staan. Het bedrijf heeft echter geen flauw idee wanneer het die bestellingen zal kunnen leveren.

Volgen de site tek.no heeft Opel dan ook aan z’n Noorse dealers gevraagd om geen Ampera-e’s meer te verkopen.

Nog lang niet in België

Ook in de VS lopen de Bolt leveringen niet van een leien dakje, al gaat het daar toch iets vlotter. Sinds 2016 werden er 14.881 stuks ingeschreven (tot en met september 2017).

LEES OOK: Wat we in Oslo geleerd hebben over de nieuwe Nissan LEAF

Waarom de Bolt zo moeilijk van de band rolt is niet duidelijk. Kwatongen beweren dat General Motors liever geen EV’s verkoopt en daarom de productie opzettelijk op een laag pitje zet. In Europa hebben we daarbovenop de moeilijkheid dat General Motors z’n dochter Opel verkocht heeft aan de PSA-groep. PSA heeft momenteel allicht andere katten te geselen dan bij GM om Ampera-e’s te bedelen.

Het mag duidelijk zijn dat we de Ampera-e nog lang niet in de Belgische showrooms moet verwachten.