Nissan IMx: elektrische SUV met 600 km rijbereik

Nissan IMx elektrische SUV

Nissan heeft nog maar net het doek getrokken van de 2018 LEAF en er staat alweer een nieuwe elektrische auto voor de deur. Een SUV deze keer.

Nissan IMx, zo heet het beestje, en hij werd deze ochtend onthuld op het autosalon van Tokio. De IMx Zero Emission (foto’s) is een volledig elektrische SUV die dankzij z’n twee elektromotoren over vierwielaandrijving beschikt. De wagen heeft 320 kW vermogen en 700 Nm koppel, waarden die het asfalt in bulten trekken.

Actieradius van 600 km

Het persbericht rept met geen woord over de accucapaciteit maar geeft wel een 600 km range op. Vermoedelijk naar Japanse norm, dus dat betekent in de praktijk +- 350 km. Daar heb je een 60 tot 70 kWh accu voor nodig.

De Nissan IMx is uiteraard voorzien van alle nodige hocus pocus, gaande van een panoramische display, een human-machine interface en een inklapbaar stuur. Dat laatste moet dienen voor wanneer ProPilot – Nissan’s zelfrijdend systeem – volledig ingeschakeld wordt.

Formule E in 2018

Het gaat hier voorlopig nog om een concept, maar Nissan zegt dat een productieversie niet lang op zich zal laten wachten. We vermoeden dat deze “LEAF SUV” ergens in 2019 op de markt moet komen.

REPORTAGE: Achter de schermen van de Formule E in Parijs

De Japanners hadden nog meer nieuws. Zo zal Nissan vanaf december 2018 deelnemen aan het vijfde seizoen van de Formula E competitie, het Formule 1 voor elektrische wagens zeg maar. Nissan’s partner Renault zal er op het einde van seizoen vier dan weer uitstappen. Officieel om zich te focussen op Formule 1, maar in realiteit is het gewoon de beurt aan Nissan om zich in de kijker te werken.

Verder kan je op de stand ook een LEAF Nismo Concept bewonderen, een sportieve versie van de nieuwe LEAF.