Tesla onthult nieuwe Roadster: zotste sportauto aller tijden

nieuwe Tesla Roadster onthuld

Bekijk hier alle foto’s.

Elon Musk heeft deze ochtend het doek getrokken van de nieuwe Tesla Roadster. Het is de snelste productie-auto ooit en hij gaat vanaf 2020 in productie.

Het is lang geleden dat ik nog eens een “What the hell just happened!”-momentje gehad heb, maar vandaag is dus zo een dag.

Kers op de taart

Tesla was verondersteld om vanochtend z’n allereerste elektrische vrachtwagen voor te stellen, en deed dat ook. Maar na die – ietwat droge – presentatie die vooral fleet managers moest aanspreken, had Elon Musk nog een extraatje in petto. Juist toen we dachten dat de show er op zat, kwam designbaas Franz von Holzhausen het podium opgereden met de gloednieuwe Roadster.

Voor wie het zich nog herinnert; in 2008 was de Roadster Tesla’s eerste productiewagen. Het was in feite een Lotus Elise die omgebouwd was tot een elektrische auto. Dat heeft Tesla nooit helemaal lekker gezeten, want het bedrijf wil elektrische wagens helemaal van nul af aan ontwerpen. Vandaar dat Elon Musk al een aantal jaren een volledig nieuwe Roadster belooft, en de conceptversie daarvan werd vandaag onthuld.

Snelste productiewagen ooit

Het design is alvast dik in orde, maar wat vooral de verbeelding tart zijn de cijfers! De nieuwe Tesla Roadster beschikt namelijk over 3 elektromotoren, een 200 kWh batterij en 1.000 km rijbereik.

Roadster at Tesla Semi event

Maar daar stopt het niet. Wat dacht je van 10.000 Nm – ja, tien duizend – koppel, een 0 tot 96 km/u sprintje in 1,9 seconden en een topsnelheid die voorbij de 400 km/u gaat… Dit is zo snel dat “Ludicrous” niet meer volstaat om de prestaties te beschrijven. Daarom krijgt de Roadster een “Maximum Plaid” knop in het configuratiescherm. Volgens Musk gaat het hier dan ook om de snelste productiewagen ooit geproduceerd.

Vierzitter mét degelijke koffer

Dit alles moet bovendien ook comfortabel zijn, want het gaat om een 2+2 zitter met een ruime koffer.

Klinkt dit onredelijk en absoluut niet meer milieuvriendelijk? Allicht, maar daar draait het niet om. Musk wil met deze Roadster vooral een dikke vette fuck you-finger opsteken naar de traditionele auto-industrie, of zoals hij het zelf zegt: “A hardcore smackdown to gasoline cars”.

De nieuwe Roadster moet in 2020 in productie gaan. Een instapmodel kost 200.000$ en je kan hem al reserveren voor 50.000$.