4 nieuwe elektrische auto’s die in december 2020 onthuld werden

December 2020 loopt alweer op z’n einde, dus wordt het tijd om eens te kijken welke nieuwe elektrische wagens deze maand voorgesteld of aangekondigd werden. Hier volgt een overzicht.

1. Ford Mustang Mach-E GT Performance

Elektrische Ford Mustang Geel

Dit jaar lanceerde Ford de elektrische Mustang Mach-E. Deze elektrische SUV is momenteel te bestellen in 4 smaakjes, zijnde de RWD (achterwielaandrijving) met 76 kWh batterij, de RWD met 99 kWh, de AWD (vierwielaandrijving) met 76 kWh, of de AWD met 99 kWh. Daarnaast zit er ook nog een GT in de pijplijn, die vierwielaandrijving biedt, 99 kWh en extra vermogen.

En deze maand heeft Ford de plaatjes en de specificaties vrijgegeven van de ultrakrachtige “GT Performance”. Lees er hier alles over.


2. Toyota Proace City Electric

Proace City Electric

Na de Proace bestelwagen mag nu ook de kleinere Proace City aan het stopcontact. Net als de Proace wordt de Proace City Electric ook verkrijgbaar als bestelwagen en als minibus-variant (Verso). Lees er hier alles over.

3. Toyota EV

Alle elektrische modellen (Proace en Proace City) die momenteel bij Toyota op het menu staan, zijn in feite PSA-producten die van een Toyota badge voorzien zijn.

Toyota heeft echter deze maand aangekondigd dat het een volledig nieuwe elektrische auto in de pijplijn heeft zitten, die zijn ze volledig zelf aan het ontwikkelen. Veel mogen we daarover nog niet weten, behalve dat het een SUV is die op het gloednieuwe e-TNGA platform komt te staan.

4. Subaru EV

Ook Subaru heeft in december aangekondigd dat het, in samenwerking met Toyota, een elektrische SUV wil lanceren. Ook deze zal op Toyota’s e-TNGA platform gebouwd worden.