9 nieuwe elektrische auto’s die in april 2021 onthuld werden

VW ID.4 GTX rood

April 2021 loopt alweer op z’n einde, dus wordt het tijd om eens te kijken welke nieuwe elektrische wagens deze maand geïntroduceerd werden. Hier volgt een overzicht:

1. Volkswagen ID.4 GTX

Volkswagen stelde gisteren de “GTX” badge voor, een soort “GTI” voor elektrische auto’s. De eerste elektrische Volkswagen die zo een GTX logo opgespeld krijgt is de ID.4 SUV.

De ID.4 GTX (foto boven dit artikel) beschikt over een 77 kWh batterij en 2 elektromotoren. De auto heeft 220 kW vermogen (70 kW meer dan het huidige topmodel, de ID.4 77 kWh) en doet de 0 tot 100 sprint in 6,2 seconden (2,3 seconden sneller). Z’n topsnelheid bedraagt 180 km/u (20 km/u meer dan het huidige topmodel). Niet ziekmakend snel dus, maar snel genoeg.

OOK INTERESSANT: alle elektrische wagens die je in België kan kopen (2021)

Een Belgische prijs geeft Volkswagen voorlopig nog niet, maar in Duitsland komt de ID.4 GTX op 50.415€.

2. Mercedes EQS

Mercedes EQS Ionity laden

Mercedes introduceerde deze maand de EQS, hun elektrisch vlaggenschip. De EQS komt initieel met twee aandrijflijnen, de 450+ en de 580 4Matic. Bekijk de specificaties hier en hier.

3. Tesla Model 3 (interieur facelift)

Nieuwste Tesla Model 3

De Tesla Model 3 kreeg een kleine interieurfacelift. Lees er hier alles over.

4. Audi Q4 e-tron

elektrische Audi Q4 e tron opladen

Audi nam in april de tijd voor de introductie van de nieuwe Q4 e-tron, een compacte elektrische SUV die z’n genen deelt met de Volkswagen ID.4. Deze wagen wordt van in het begin leverbaar in 6 uitvoeringen; 2 carrosserievarianten (SUV of Sportback met aflopende daklijn) met elk 3 verschillende aandrijflijnen. Bekijk hier alle prijzen.

5. Polestar 2

Nieuwe Polestar 2

Zoals we reeds berichtten in oktober, kreeg de Polestar 2 deze maand twee nieuwe instapversies, de Standard Range Single Motor en de Long Range Single Motor. Zo daalt de prijs van de goedkoopste beschikbare versie van 58.900€ naar 45.990€. Ook de bestaande Polestar 2, die nu als Long Rang Dual Motor door het leven gaat, ziet z’n prijs dalen van 58.900€ naar 53.900€. Bekijk hier alle prijzen.

6. Zeekr

Zeekr logo

Ook de Chinezen zaten niet stil in april, want los van nieuwe Polestar 2 instapversies, kregen we ook een compleet nieuw Chinees automerk (Zeekr) voorgeschoteld. Lees er hier alles over.

7. Mercedes EQB

Mercedes EQB opladen

Naast de EQS liet Mercedes deze maand ook de EQB op ons los. Het gaat om een compacte elektrische SUV die met verschillende aandrijflijnen op de markt komt. Lees er hier alles over.

8. Audi A6 e-tron

Audi A6 e tron in fancy garage

Audi toonde ons naast de Q4 e-tron, ook een conceptversie van de A6 e-tron. Deze auto komt vermoedelijk in 2023 op de markt, en vormt interne competitie voor de e-tron GT. Lees er hier alles over.

9. Volkswagen ID.6

fancy china lady next to VW ID.6

VW trok in China het doek van de ID.6, een elektrische SUV die zich boven de ID.4 positioneert. Aangezien het grote geld tegenwoordig meer en meer in China zit, wordt deze auto eerst ginder geïntroduceerd. In Europa moeten we allicht nog wachten tot 2023.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.