6 nieuwe elektrische auto’s die in februari 2021 onthuld werden

Februari ligt alweer achter ons, dus wordt het tijd om eens te kijken welke nieuwe elektrische wagens vorige maand voorgesteld of aangekondigd werden. Hier volgt een overzicht.

1. Audi e-tron GT

Audi e tron GT RS elektrische sportauto

Na de e-tron SUV, krijgt Audi een tweede elektrische auto in het gamma, de e-tron GT. Bekijk hier de prijzen en specificaties.

2. Fiat eDucato

Elektrische Fiat Ducato foto

Bij Fiat mag de Ducato bestelwagen aan het stopcontact. De eDucato is beschikbaar met 47 kWh of 79 kWh batterij, goed voor een realistisch rijbereik van respectievelijk 150 en 250 km. De elektrische Ducato kost 53.750€ (47 kWh) of 71.250€ (79 kWh) exclusief BTW.

3. Peugeot e-Rifter

Peugeot e Rifter elektrische minibus

Bij Stellantis mogen ook alle gezinsbusjes aan de stekker, te beginnen met de Peugeot e-Rifter. De elektrische Rifter heeft een 50 kWh batterij en een praktische actieradius van 200 km. Hij is verkrijgbaar als standaard of lange versie. Bekijk hier de prijs en specificaties.

4. Opel Combo-e Life

Opel Combo e Life oranje

De volgende Stellantis-auto die aan het stopcontact gaat is de Combo-e Life. Dit gezinsbusje is technisch identiek aan de Peugeot e-Rifter, maar zit in een andere jasje. Bekijk hier de prijs en specificaties.

5. Citroën ë-Berlingo

elektrische Citroen e Berlingo opladen aan laadpunt

Ook de Citroën Berlingo gaat volledig elektrisch. Ook dit gezinsbusje is onderhuids identiek aan de Peugeot e-Rifter, maar krijgt een iets anders voorkomen. Bekijk hier de prijs en specificaties.

6. Ioniq 5

Ioniq 5 elektrische auto aan laadpaal

Zeg niet Hyundai tegen een Ioniq, want Ioniq mag tegenwoordig op eigen pootjes staan als zelfstandig merk. De eerste auto onder dit nieuwe submerk is de Ioniq 5, een elektrische hatchback die beschikbaar wordt met vier verschillende aandrijflijnen. De introductieversie is de 73 kWh met vierwielaandrijving. Bekijk de prijs en specificaties van dit model op deze pagina.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.