Alle nieuwe elektrische auto’s die in januari 2022 onthuld werden

Skoda Enyaq Coupe

Naar goede gewoonte geven we ook deze maand weer een overzicht van alle nieuwe elektrische wagens die voorgesteld werden de afgelopen maand.

 

Skoda Enyaq Coupé iV

Gewoonlijk gaat het om enkele nieuwe EV’s, maar deze maand is de oogst mager. Enkel Skoda kwam aanzetten met een nieuw model. Het gaat om de Enyaq Coupé iV, de coupé-versie van de Enyaq SUV, en technisch gezien het broertje van de VW ID.5 en de Audi Q4 e-tron Sportback.

De aflopende daklijn moet de auto een sportievere look geven, en zorgt tegelijk ook voor betere aerodynamica. De Cd-coëfficiënt daalt namelijk van 0,257 (voor de Enyaq SUV) naar 0,234. Voldoende om enkele kilometers aan rijbereik te winnen.

De Enyaq Coupé wordt leverbaar met 4 aandrijflijnen:

  • 60: 62 kWh batterij (58 kWh bruikbaar), 132 kW vermogen, achterwielaandrijving
  • 80: 82 kWh batterij (77 kWh bruikbaar), 150 kW vermogen, achterwielaandrijving
  • 80x: 82 kWh batterij (77 kWh bruikbaar), 195 kW vermogen, vierwielaandrijving
  • RS: 82 kWh batterij (77 kWh bruikbaar), 225 kW vermogen, vierwielaandrijving

De Enyaq Coupé is daarmee trouwens de eerste elektrische Skoda die de sportieve “RS”-badge opgespeld krijgt. Later komt deze RS-versie normaal gezien ook naar de SUV-uitvoering.

Prijzen zijn nog niet officieel, maar de Enyaq Coupé zal naar verwachting een paar duizend euro meer kosten dan de Enyaq SUV. De goedkoopste Enyaq SUV kost momenteel 41.730€.

Wil je nieuws zoals dit onmiddellijk ontvangen via whatsapp, schrijf je dan in op onze groep.