Lamborghini gaat enkel nog hybrides bouwen

hybride Lamborghini

Na Ferrari, Porsche en McLaren zwicht nu ook Lamborghini voor de hybride sportauto.

Lamborghini heeft momenteel drie auto’s in het gamma: de Aventador, de Huracán en de Urus. Al deze wagens komen met dikke V8, V10 en V12 benzinemotoren, maar zelfs een puristen-merk als Lambo buigt onder de druk van steeds strengere uitstootnormen. De Italianen hebben namelijk beslist dat alle toekomstige modellen hybrides zullen zijn.

Concreet komt het er op neer dat de nieuwe generatie van de Aventador, die rond 2020 op de markt komt, een hybride benzinemotor krijgt. Ook de opvolger van de Huracan zal enkel met hybridesmaakjes komen. Het gaat hierbij uiteraard niet om een 1.5 litertje met CVT-automaat, maar wel om dikke verbrandingsmotoren met elektrohulp.

Noodzakelijk om prestaties te verbeteren

Natuurlijk heeft Lamborghini deze beslissing niet enkel genomen met de uitstooteisen in het achterhoofd. Het merk botst ook gewoon tegen de fysische grenzen van de verbrandingsmotor aan. Willen ze de prestaties blijven verbeteren, dan is elektrokracht gewoon noodzakelijk. Denk maar aan de hypercars LaFerrari, Porsche 918 en McLaren P1. Die hebben alle drie een hybride setup.

Zoals reeds eerder aangekondigd krijgt ook de Urus SUV binnenkort een plug-in hybride aandrijflijn.

Volledig elektrische wagens staan voorlopig nog niet op de planning. Lambo vindt dat de batterijtechnologie nog niet ver genoeg staat om batterij-elektrische auto’s rondjes te laten rijden op een circuit rondjes. Ze bestuderen wel de mogelijkheden met nieuwe soorten batterijen en waterstof-brandstofcellen.