Honda Urban EV: Deze elektrische auto krijgt productie in 2019

Honda Urban EV elektrische auto

Honda heeft in Frankfurt de Urban EV geïntroduceerd, een elektrische stadsauto met retro-trekjes. 

Bij Honda is hun euro gevallen. Met waterstofauto’s alleen gaan ze het niet redden. Vandaar de introductie van een volledig elektrische concept.

Je zou het niet zeggen aan de foto, maar Honda wil deze guitige EV gewoon gaan produceren. CEO Takahiro Hachigo verwoordt het als volgt: “This is not some vision of the distant future; a production version of this car will be here in Europe in 2019”.

Nieuw platform

Het design van de Urban EV heeft wat weg van de eerste generatie Civic, en dat kunnen we zeker appreciëren.

De auto werd gebouwd op een volledig nieuw platform, dat Honda zal gaan gebruiken voor heel wat andere EV’s. De Urban EV is laag, breed en zelfs nog iets korter dan de Honda Jazz. Binnenin is de auto voorzien van houtinleg, een breed infotainmentscherm en een retro-zitbank. De wagen biedt in totaal plaats aan vier personen.

elektrische auto Honda

Langs buiten kan de auto tekst projecteren langs de voor- en achterkant. Spiegels heeft de Urban EV niet, want die zijn uiteraard vervangen door camera’s.

Het is in ieder geval leuk om vast te stellen dat Honda ook aan de onderkant van de EV-markt denkt, terwijl de meeste grote automerken enkel met grote (elektrische) SUV’s op de proppen komen.