Elon Musk is op rondtoer in België!

Elon Musk, Tesla’s CEO, maakt momenteel een rondtoer in België! Hij bezoekt de koning, enkele Vlaamse ministers en Bart De Wever.

Deze morgend om 9u werd Elon Musk ontvangen door de Vlaamse regering, meer bepaald door Geert Bourgeois (Minister-President), Annemie Turtelboom (Financiën), Philippe Muyters (werk) en Ben Weyts (Mobiliteit). Ook An De Pauw, de Country Manager van Tesla België, was er bij (zie foto’s hieronder).

Daarna volgde een stop bij onze Koning om dan een bezoekje te brengen aan Bart De Wever in Antwerpen.

Op de persconferentie bij de Vlaamse regering zei Musk dat hij op termijn een productiesite in Vlaanderen voor auto’s of batterijen niet uitsluit. Vlaanderen zou in de top 5 van mogelijke locaties zitten. Heel vaag dus, maar hoop doet leven.

Eind 2014 werd al gehoopt dat Tesla een distributiecentrum zou openen op de terreinen van Ford Genk, maar dat verloren we toen aan Tilburg (waar nu trouwens opnieuw een nieuwe fabriek geopend wordt).

Tesla wil ook een project opstarten met Brussels Airport omtrent zelfrijdende bussen.

Gisteren was Musk in Duitsland, waar hij met open armen onthaald werd nu Duitsland in zak en as zit na het Volkswagen dieselgate schandaal. Hij had er een ontmoeting met de Duitse minister voor economie, Sigmar Gabriel.

Gabriel zei dat de Duitse overheid z’n wagenpark meer elektrisch zou moeten maken om zo de EV-markt een stimulans te geven. Musk verwees indirect naar dieselgate. Hij zij dat elektrisch rijden zou moeten beloond worden, en dat vervuilers zwaar moeten belast worden.

Volgens Musk is Duitsland, na de VS, de belangrijkste markt voor Tesla.