Deze 7 nieuwe elektrische wagens komen naar autosalon van Parijs

Elektrische Renault K-ZE autosalon Parijs

We geven een overzicht van de nieuwe elektrische auto’s die je in oktober 2018 kan bewonderen in de lichtstad.

Deze maand opent het autosalon van Parijs (4 – 14 oktober 2018) opnieuw z’n deuren. Zoals op de meeste salons de laatste jaren is elektrificatie een centraal thema. Hoewel heel wat merken hebben afgezegd, zijn er toch nog een aantal die de moeite doen om hun nieuw gerief in Parijs tentoon te stellen. En daar zitten een aantal gloednieuwe elektrische wagens tussen. Een overzichtje:

1. Renault K-ZE

Met de nieuwe “K-ZE” brengt Renault een elektrische mini-SUV mee naar Parijs. De auto (foto boven dit artikel) heeft een theoretisch rijbereik van 250 km (NEDC) en zou betaalbaar moeten zijn. Hij zal volgend jaar in China gelanceerd worden en komt tegen 2020 naar Europa.

2. DS3 E-Tense

DS3 elektrische auto

DS, Citroën’s premium-divisie, belooft om een nieuwe elektrische wagen in Parijs te debuteren. Het gaat een elektrische versie van de nieuwe DS3 Crossback. De DS3 E-Tense krijgt een 50 kWh batterij, 250 à 300 km praktische range en een 100 kW snellaadfunctie. De auto komt eind 2019 op de markt.

3. Peugeot e-Legend

Aangezien Peugeot thuis speelt in Parijs, wil het natuurlijk iets speciaals meebrengen. Dat doen ze met de e-Legend, een super gaaf ogende elektrische en zelfrijdende auto die geïnspireerd is op de 504 coupé. De auto heeft een elektromotor die 463 pk en 800 Nm op tafel legt. Daarmee doet hij de 0 tot 100 in 4 seconden. De range klokt af op 600 km en vol laden duurt slechts 25 minuten.

Het is natuurlijk maar een concept. Of die ooit een productie-afgeleide krijgt is maar zeer de vraag, maar de Peugeot e-Legend is er toch maar in geslaagd om het tot de voorpagina van eGear.be te schoppen.

4. Kia Niro Electric

elektrische-kia-niro-parijs

De nieuwe Kia Niro Electric krijgt z’n première in Parijs. Aangezien het om een tweelingbroertje gaat van de Hyundai Kona Electric, zullen de specs zeer gelijkaardig zijn.

5. Mercedes EQC

mercedes-eqc-opladen

Mercedes heeft op 4 september in Stockholm de productierijpe EQC voorgesteld, een elektrische crossover met meer dan 300 km praktische range. Z’n eerste optreden voor het grote publiek, zal de auto in Parijs maken.

6. Audi e-tron

Audi e-tron Parijs

Ook Audi brengt z’n eerste elektrische auto mee naar Parijs. De e-tron is een SUV waarvan de productieversie onthuld werd in San Francisco op 17 september 2018. Hij tekent meer dan 350 km praktijkrange op en de eerste leveringen zijn voorzien eind 2018. Lees hier alles over de andere specificaties.

7. Tesla Model 3

Tesla Model 3 autosalon Parijs 2018

Tesla heeft officieel laten weten dat de Model 3 naar het autosalon van Parijs komt. De eerste Europese leveringen zijn voorzien voor de eerste helft van 2019.

Denk je dat er nog nieuwe EV’s naar Parijs komen? Laat het weten in de reacties.