Deze 7 nieuwe elektrische wagens kan je bewonderen in Genève

elektrische Porsche Mission E Genève 2018 foto

Van 8 tot 18 maart gaat opnieuw het leukste autosalon van het jaar door: Genève, of voluit, de Geneva International Motor Show. Ook dit jaar worden er opnieuw een aantal nieuwe elektrische auto’s onthuld.

Gewoonlijk gaat het om een heleboel concepts en wat stekkerhybrides, maar dit jaar zijn er op z’n minst twee volledig elektrische productiewagens bij die je dit jaar nog kan kopen. Hier volgt een overzicht (inclusief het concept-geweld).

1. Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace Geneva

Jaguar neemt de productieversie van z’n allereerste elektrische auto mee naar Genève: de I-Pace. Deze SUV beschikt over vierwielaandrijving, 400 pk en een praktische range van ongeveer 350 km. De eerste leveringen zijn gepland voor het najaar. Lees meer over de specs en het prijskaartje hier. De plaatjes bekijk je hier.

2. Hyundai Kona Electric

Elektrische wagens 2018 - Kona EV

Hyundai heeft een volledig elektrische versie van de Kona staan in Genève. De auto zal uit te rusten zijn met een accupakket van 39 of 64 kWh, dit stemt overeen met een praktisch haalbaar rijbereik van ongeveer 200 tot 300 km. De elektrische Kona zal leverbaar zijn in het najaar. Lees hier alles over de specs.

3. Rimac Concept II

Rimac Concept Two 2018

Rimac presenteert in Genève een volledig nieuwe versie van z’n elektrische supercar. De Concept Two heeft 4 elektromotoren, 1914 pk en 2300 Nm koppel. Hij sprint in 1,85 seconden naar 60 mijl per uur, doet de 0 tot 100 mijl in 4,3 seconden en z’n top ligt op 415 km/u. Met deze cijfers kan hij goed mee met de nieuwe Tesla Roadster, al is het Kroaatse wonderkind met een prijskaartje van $1 miljoen een pak duurder. Productie is verder ook beperkt tot 100 stuks. Een echt verzamelobject dus.

4. Cupra e-Racer

Cupra e-Race elektrische Seat

Seat heeft met “Cupra” een nieuw submerk in het leven geroepen. Alle super-johnny modellen zullen voortaan onder die vlag in de martk gezet worden. Om de lancering te vieren brengen de Spanjaarden heel wat spul met hoog octaan-gehaalte mee naar Genève, maar er is meer. Op de Cupra stand krijgen we namelijk ook de wereldpremière voorgeschoteld van de volledig elektrische “e-Racer”. Deze tourwagen beschikt over een piekvermogen van 500 kW en kan in theorie deelnemen aan de TCR competitie.

5. Volkswagen I.D. Vizzion

VW ID Vizzion

Na de I.D, de I.D. Buzz en de I.D. Crozz voegt Volkswagen opnieuw een conceptauto toe aan de I.D. line-up, met name de Vizzion. De wagen is volledig elektrisch, zelfrijdend en geraakt 665 km ver op een volle batterij. De eerste productierijpe auto uit de I.D.-reeks mogen we tegen 2020 verwachten.

6. Porsche Mission E Cross Turismo

elektrische wagens geneve 2018

Nog meer conceptuele dingen uit het Volkswagen-huis. Porsche heeft op de stand namelijk een crossover-versie van de Mission E, de elektrische auto die drie jaar geleden voorgesteld werd in Frankfurt. De wagen beschikt uiteraard over bakken pk’s, laadt super snel en ziet er vooral netjes uit. Bekijk alle foto’s hier. De eerste elektrische Porsche moet eind 2019 in productie gaan.

7. Renault EZ-GO

Renault EZ-GO Geneva

Met de “EZ-GO” brengt Renault iets speciaals mee naar Zwitserland. Het is een elektrisch en zelfrijdend conceptvoertuig dat Renault’s toekomstvisie voor stedelijke mobiliteit uit de doeken doet.

Verder introduceren de Fransen in Genève ook de nieuwe “R110” elektrische motor, die z’n debut mag maken in de ZOE. De elektrische wagen geniet daardoor van 20 pk extra. De oudere R90 en Q90 motoren blijven gewoon in het gamma.