VW Beetle komt misschien terug als elektrische auto

Elektrische Volkswagen Beetle

De legendarische Volkswagen Beetle krijgt naar verluidt opnieuw een reïncarnatie. Ditmaal als volledig elektrische wagen.

Enkele maanden terug raakte bekend dat de VW Beetle, het retromodel op basis van de “kever” uit de jaren 30, volgend jaar uit het gamma verdwijnt. De huidige Beetle draait alweer mee sinds 2011 en je kan natuurlijk niet eeuwig op de retrotrend blijven surfen.

In de Britse pers circuleren echter berichten dat Wolfsburg ligt te broeden op alweer een nieuwe Beetle. Ditmaal zou hij zich nestelen in het I.D. gamma als 100% elektrische auto, naast modellen als de I.D. hatchback, de I.D. Buzz en de I.D. Crozz.

Elektrisch én functioneler

De I.D. Beetle zou gebouwd moeten worden op het MEB-platform, dat speciaal ontwikkeld werd voor elektrische wagens. De elektrische Beetle moet functioneler worden; zo zou hij vier deuren krijgen terwijl de huidige het met twee deuren stelt. Door het gebrek aan een verbrandingsmotor zal er ook meer ruimte zijn voor passagiers en baggage. Wat actieradius betreft spreekt men over 400 kilometer.

Mocht je al op hete kolen zitten, dan hoef je nog niet naar je dealer te lopen. Volkswagen heeft nog niet beslist of de auto in productie gaat. Als er groen licht komt krijgen de I.D. hatchback en I.D. Buzz nog altijd voorrang, waardoor de elektrische Kever ten vroegste in 2023 op de markt komt.