Elektrische Seat Cupra gaat echt racen

elektrische Seat Cupra wedstrijd

Seat stort zich vanaf 2019 op de elektrische racerij met de Cupra e-Racer TCR.

Cupra, Seat’s nieuw performance-merk, heeft z’n start niet gemist. Amper een maand na de lancering presenteerden de Spanjaarden al een volledig elektrische racewagen in Genève, met name de Cupra e-Racer. De auto werd voorgesteld als een elektrische variant van de wagens die deelnemen aan de TCR-competitie.

In de meeste gevallen blijven concepts gewoon concepts, maar niet zo voor deze e-Racer. Vandaag kondigt Seat immers aan dat de auto ook echt gaat racen. Dit jaar nog zal de elektrische Cupra deelnemen aan een aantal gewone TCR-races, vooral om z’n prestaties ten opzichte van de gewone racewagens te meten.

e-TCR series

Op papier is de elektrische Cupra alvast geen kneusje: hij weegt dan wel 400 kg meer dan een gewone Cupra TCR, maar hij doet het met 330 pk extra. Met z’n 680 pk op de achterwielen, accelereert hij in 3,2 seconden naar 100 km/u en in 8,2 seconden naar 200.

Het beste nieuws is dat er in 2019 ook een volledig elektrische “e-TCR” competitie komt. Daar zullen natuurlijk de Cupra e-Racers aan deelnemen, maar Seat hoopt dat ook zoveel mogelijke andere constructeurs present tekenen.